Detalji o ubistvu u Sarajevu: Nožem krenuo na oca, a on ga dočekao mecima

Nebojša Tomašević
Detalji o ubistvu u Sarajevu: Nožem krenuo na oca, a on ga dočekao mecima

Sarajevo - Mujaga Ivazović (63) iz Sarajeva priznao je tužiocu da je ubio sina Semira (37) i ispričao da ga je on kobne večeri napao nožem i prijetio da će ga ubiti, zbog čega je i potegao pištolj, saznaje “Glas Srpske”.

Mujagi je određen jednomjesečni pritvor, a on je saslušan u bolnici jer mu je tokom ispitivanja pozlilo, potvrdio je njegov advokat Omar Mehmedbašić.

- Mujaga je tokom ispitivanja doživio infarkt, pa je morao  biti prebačen u bolnicu i priključen na aparate, gdje je i ispitan. Jako je bolestan čovjek, koji je od sina trpio nasilje godinama - rekao je Mehmedbašić.

Zločin se desio 29. aprila kasno uveče u sarajevskom naselju Saraj polje, a osumnjičeni je uhapšen isto veče. Ubistvu je prethodila svađa oca i sina. Njihove komšije čule su galamu i pucnjavu, pa su pozvali policiju.

Advokat Mehmedbašić ispričao je “Glasu Srpske” šta se kobne večeri dešavalo u stanu Ivazovića.

- Prema priči Mujage, kobne večeri sin Semir mu je tražio 100 maraka, a kada mu je on rekao da nema, došlo je do svađe . Pošto se plašio sina jer ga je i ranije maltretirao, Mujaga se povukao u sobu i zaključao kako bi smirio situaciju. Rekao je sinu da mu ne može dati novac jer mu treba za lijekove za srce. Semir je tada provalio vrata sa nožem u rukama i rekao: “Sada ću te stvarno ubiti.” Mujaga ne krije da je tada uzeo pištolj i ispalio tri hica u sina - rekao je Mehmedbašić i dodao da će se žaliti na odluku o pritvoru.

Prema njegovim riječima, u porodici Ivazović godinama su narušeni odnosi jer je Semir često nasrtao na oca.

- Mujaga je kazao da ga je sin maltretirao i tukao unazad pet godina. Htio je da ga prijavi policiji, ali ga je pokojna supruga molila da to ne radi jer će izbiti bruka i sramota, pa ju je u nekoliko navrata poslušao. Sin ga je prije nekoliko godina istukao tako žestoko da mu je slomio dva rebra jer mu nije dao novac - kazao je Mehmedbašić.

Poznanici ubijenog Semira tvrde da je on bio dobar momak, omiljen u društvu, uvijek spreman na šalu i da je pomagao roditelje.

Problemi s drogom

Mještani sarajevskog naselja Saraj polje nakon zločina ispričali su da su Ivazovići uvijek izgledali kao skladna porodica, zbog čega ih je ubistvo šokiralo.

- Nakon smrti supruge, Mujaga je ostao živjeti u stanu sa sinom Semirom, ali koliko mi znamo, sukoba nikad nisu imali. Pričalo se da je u posljednje vrijeme Semir imao problema s drogom, ali do kobne noći iz njihovog stana nije se čula svađa i galama - kazao je jedan mještanin Saraj polja ne želeći da se predstavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana