Detalji nereće na željezničkoj stanici u Banjaluci: Voz ga pregazio dok je spavao na pruzi

Nebojša Tomašević
Detalji nereće na željezničkoj stanici u Banjaluci: Voz ga pregazio dok je spavao na pruzi

Banjaluka - Milorad Gavranović (50) iz Banjaluke je poginuo, a Goran Prosan lakše je povrijeđen kada ih je udario voz na pruzi na banjalučkoj željezničkoj stanici.

Gavranovićevo tijelo između šina uočio je noćni čuvar u četvrtak kasno uveče, da bi ubrzo nakon toga nekoliko metara pored pruge pronađen i povrijeđeni Prosan, koji je bio u polusnu. Odmah je pozvana policija i Služba hitne pomoći, pa je povrijeđeni odvezen u bolnicu. Saznajemo da je Prosan prošao sa lakšim povredama, dok je Gavranović imao više teških povreda po cijelom tijelu, od kojih je preminuo.

Prema nezvaničnim informacijama, njih je najvjerovatnije udario voz koji je dolazio na stanicu iz pravca Doboja između 21 čas i 21.30 časova. Izvor blizak istrazi je kazao da se pretpostavlja da su oni bili pijani i da je Gavranović zaspao na kolosijeku.

- U blizini njih pronađena je flaša alkoholnog pića, pa se pretpostavlja da su sjedili i pili pored pruge. Najvjerovatnije su obojica bila pijana, a vjeruje se da je Gavranović u trenutku naleta voza spavao između šina - kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je povrijeđeni ležao pored pruge i bio u nekom polusnu i bunilu, kao da je pijan ili u šoku.

- Njega je voz samo okrznuo i odbacio pored pruge. Vjerovatno je mnogo popio pa je nakon povređivanja nastavio da spava. S obzirom na to da je lakše povrijeđen odveden je u policiju, koja ga je u petak ispitala - kazao je ovaj izvor “Glasa Srpske”.

Policijska uprava Banjaluka je saopštila da su obavili uviđaj ove nesreće, ali da ne mogu da govore o detaljima dok ne bude završena istraga.

- Policiji je u četvrtak oko 23.55 časova prijavljeno da se na kolosijeku u okviru željezničke stanice Banjaluka nalazi beživotno tijelo muškarca. Uviđajem je konstatovano da je riječ o pedesetogodišnjaku iz Banjaluke, koji je najverovatnije preminuo od udara voza. Tokom istrage o ovom slučaju utvrđeno je da je još jedno lice povrijeđeno i ono je prevezeno u Službu hitne medicinske pomoći u Banjaluci - navedeno je u saopštenju.

Dodato je da je po nalogu Okružnog tužilaštva pokrenuta istraga s ciljem utvrđivanja uzroka i okolnosti ove nesreće. Na mjestu tragedije u petak su se vidjeli tragovi krvi između šina.

Udar

Prema nezvaničnim informacijama, mašinovođa koji je vozio lokomotivu ispod koje je stradao Milorad Gavranović nije osjetio udar.

- Pošto je prilazio stanici voz je usporavao, a s obzirom na to da je nastradali vjerovatno ležao između šina nije se mogao osjetiti jak udar. Na donjem dijelu lokomotive i vagonu pronađeni su tragovi krvi. Sigurno je nesrećnog čovjeka voz vukao nekoliko metara, ali to se nije moglo ni osjetiti u kabini mašinovođe - kazao je ovaj izvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana