Detalji krađe u Omarskoj: Arkan odvezao autobus pa završio u jarku

N. T.
Detalji krađe u Omarskoj: Arkan odvezao autobus pa završio u jarku

PRIJEDOR - Darko Todorović zvani Arkan (28) iz Omarske, od ranije poznat po krivičnim djelima u stilu vinovnika poznate pjesme "Pišonja i Žuga" ukrao je autobus banjalučke firme "Rale turs" sa parkinga u Omarskoj te se sa njim provozao oko 12 kilometara do mjesta Gradina gdje ga je ostavio zaglavljenog pored puta, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Sve se desilo u nedjelju popodne, a osumnjičeni Todorović je ukrao autobus s parkinga benzinske pumpe u Omarskoj i s njim se uputio na drum. On je tom prilikom zakačio i oštetio automobil na parkingu, a "očešao" je i stub javne rasvjete prije nego je izašao na drum. Oštetio je autobus koji je kao i protagonisti iz poznate pjesme završio u jarku.

Sve su zabilježile kamere video nadzora i na snimcima vidi kako osumnjičeni odvozi autobus i skreće desno. Vidi se da je uredno upalio i pokazivač smjera-migavac i da se sporo uključuje na put.

Direktor preduzeća "Rale turs"  Dragomir Rajilić rekao je za  da je osumnjičeni pronašao ključeve i  tako pokrenuo i ukrao autobus.

- Zasad ne znamo koliku je štetu pričinio, to će naknadno utvrditi procjenitelji. Na autobusu je uništena desna strana. Osoba koja je ukrala autobus s njime je sletjela s puta umjestu Gradina udaljenom nekoliko kilometara od mjesta krađe - rekao je Rajlić. Dodao je da je policija mladića zatekla na mjestu gdje sletio autobusom i da je prava  sreća što nikog nije udario niti je on povrijeđen.

Iz Policijske uprave Prijedor saopšteno je da su D. T. uhapsili zbog sumnje da je počinio krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Navode da je policiji ovaj slučaj prijavljen u nedjelju u 18.40 časova te da je navedeno da je sa parkinga benzinske pumpe u Omarskoj ukraden autobus vlasništvo prevoznika iz Banjaluke.

- Intervencijom policijskih službenika autobus je pronađen na području mjesta Gradina u Omarskoj, za čijim upravljačem je bio osumnjičeni D.T.  Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni počinio krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari na način da je sa parking prostora odvezao autobus, pri čemu je oštetio i parkirani putnički automobil privatnog vlasništva – navedeno je u policijskom saopštenju.

Dodali su da je u toku rad na kompletiranju predmeta nakon čega će protiv D.T. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo. 

Ovakav nesvakidašnji slučaj zabilježen je i prije tri godine na području Laktaša. Krajem decembra 2020. Zoran S. iz Laktaša ukrao je autobus firme "Kompas" sa parkinga u Slatini kod Laktaša te se s njim provozao pola sata  te ga vratio na isto mjesto, a ubrzo poslije je i uhapšen. On je bio popio malo više i da je sve učinio iz čiste znatiželje da se provoza autobus.

DOSIJE

Darko Todorović hapšen je ranije zbog krađa, ali i zbog falsifikovanja. Njega je prijedorska policija hapsila 2015. godine u akciji "Štampač" zbog falsifikovanja novca i njegovog puštanja u opticaj. Tada je u njegovoj kući u Omarskoj otkrivena  mini-štamparija, u kojoj je ovaj mladić "proizvodio" novac i trošio po prijedorskim lokalima. Prilikom pretresa policijski službenici su pronašli i privremeno oduzeli štampač-skener i 26 krivotvorenih novčanica u apoenu od 50 KM. Osim toga on je tada sumnjičen da je krajem jula te godine  obio prodavnicu, te ukrao veću količinu cigareta i prehrambenih proizvoda. Prema procjenama, u svom pohodu napravio je materijalnu štetu od oko 2.000 maraka. On je, kako se saznaje, sam sebi dao nadimak Arkan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana