Detalji drame u mjestu Korovi kod Srpca: Pucao na radnike pa se zaključao s bombama u kuću

Nebojša Tomašević
Detalji drame u mjestu Korovi kod Srpca: Pucao na radnike pa se zaključao s bombama u kuću

SRBAC - Miodrag Adamović (59) iz čista mira pucao je na radnike “Elektroobnove” koje je srećom promašio, nakon čega se naoružan zaključao u dvorišnu zgradu, ali je, zahvaljujući hrabrosti i stručnosti zamjenika komandira policijske stanice Srbac Dalibora Nikolića, drama okončana mirno, a osumnjičeni se predao policiji.

Sve se desilo u utorak kada su dva radnika pomenute firme došla da poprave trafo-stanicu u mjestu Korovi u blizini Adamovićeve kuće. On se, kako saznajemo, već duže vrijeme spori sa “Elektrokrajnom”, jer tvrdi da je trafo na njegovoj zemlji postavljen bez dozvole. Izvor blizak istrazi je kazao da je Adamović zapucao čim je vidio radnike blizu trafo-stanice.

- Počeli smo da kopamo kad smo čuli prvi pucanj. Nisam shvatio šta se desilo dok nisam čuo i drugi. Okrenuo sam se i vidio tog čovjeka iza ograde. Naslonio je pušku na ogradu i držao nas na nišanu. Krenuo sam ka njemu da vidim šta hoće i da mu kažem da nam je rečeno da nismo na njegovoj zemlji. Stavio je pušku na rame, prišao mi i rekao: “Izlazite odmah ili više nikad nećete izaći odavde” - kazao je radnik “Elektroobnove” Nebojša Trivunović.

Radnici su napustili posao, a dok su odlazili, čuli su i treći pucanj.

- Prvo smo pogledali da nas nije zakačio metak, a kada smo shvatili da nije, okrenuli smo se i vidjeli da je pogodio u trafo, odnosno u spremnik za ulje - rekao je Trivunović.

Pojasnio je da su poslove izvodili za “Elektrokrajinu”, sa kojom imaju ugovor o rekonstrukciji mreže, te da im je šef rekao da je trafo na zemlji brata tog čovjeka i da im je dao dozvolu da postave stub.

- Došli smo da radimo, a strahovali smo hoće li nas pobiti. Srećom sve se dobro završilo - rekao je Trivunović.

Nikolić je “Glasu Srpske” ispričao da su formirali krizni štab nakon što su dobili prijavu da je mještanin pucao, a potom se zaključao.

- Pošto sam ga poznavao, tražio sam od šefova da razgovaram sa njim. Pozvao sam ga telefonom i rekao da mu garantujem bezbjednost, da ne pravi problem i da će sve biti u redu. Pristao je da samo sa mnom priča, ali da dođem do njegovog dvorišta i da se drugi udalje - rekao je Trivunović.

Dodao je da je došao u Adamovićevo dvorište i rekao mu da ništa ne postiže time što radi te ga zamolio da ode sa njim i da izjavu u policiju.

- Držao je sve vrijeme pušku, ali je nakon mojih molbi odložio oružje i pristao da ide da da izjavu. Nakon toga iz jakne je izvadio i dvije bombe i odložio ih. Tad sam ga uhapsio i odveo u stanicu - rekao je Nikolić.

PU Gradiška, navodeći inicijale, saopštila je da Adamovića terete za ugrožavanje bezbjednosti, neovlašćenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija i oštećenje ili uništenje javnih uređaja.

- Prijavljeno je da je osumnjičeni M. A. ispalio više hitaca iz vatrenog oružja prema radnicima privatnog preduzeća, koji su obavljali radove na trafo-stanici u mjestu Korovi. Nakon toga se zaključao u pomoćni objekat. Izvršena je blokada i obezbjeđenje lica mjesta, a istog dana oko 15.40 časova policijski službenici Policijske uprave Gradiška stupili su u kontakt sa M. A. i nagovorili ga da se preda - rekli su u PU Gradiška.

Saznajemo da je nakon saslušanja Adamović pušten da se brani sa slobode, a izvještaj protiv njega policija će dostaviti tužilaštvu.

Oružje

Policija je nakon hapšenja Miodraga Adamovića, na osnovu odluke Osnovnog suda Gradiška, pretresla njegovu kuću i druge objekte.

- U pretresima je pronađeno vatreno oružje, više komada municije i dvije ručne bombe - rekli su u PU Gradiška.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana