Dalibor Mandić priznao zločin i pričao o lošem djetinjstvu i odnosu sa kolegama

Nebojša Tomašević
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA - Dalibor Mandić (36) iz Banjaluke u tužilaštvu je na neki način priznao da je ubio svog radnog kolegu Ariela Bogdanovića (28) te je pričao o lošem djetinjstvu, a nakon ispitivanja predložen mu je jednomjesečni pritvor.

Postupajući tužilac Okružnog tužilaštva prijedlog pritvora uputio je Okružnom sudu u Banjaluci. Ta mjera je zatražena zbog bojazni od bjekstva osumnjičenog, težine krivičnog djela i bojazni da bi njegovo puštanje dovelo do uznemirenja javnosti i remećenja javnog reda i mira, kao i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Prema našim saznanjima osumnjičeni Mandić nije izričito rekao da priznaje djelo, ali je potvrdio da se zločin desio te je ispričao da je imao loše odnose  sa kolegama, među kojima je i bio ubijeni.

Osumnjičeni je ispričao i kako je imao teško djetinjstvo i određene probleme koji su uticali na njega.

- Potvrdio je da je imao loše odnose sa  ubijenim Bogdanovićem, ali nije precizirao zašto ga je ubio. Rekao je da je da se ni sa kim nije dobro slagao, da su ga svi ignorisali. Međutim to što je ispričao nije razlog da nekog ubiješ i sve ukazuje da se radi o osobi koja ima određene psihičke probleme zbog čega će vjerovatno biti traženo njegovo psihijatrijsko vještačenje - rekao je naš izvor.

Dodao je da su se tokom istrage pominjale određene informacije koje ukazuju da je mogući motiv ljubomora zbog neke djevojke, ali osumnjičeni nije o tome ništa rekao, niti je pominjao djevojku.

Kako saznajemo Mandić će danas u popodnevnim časovima biti predat banjalučkom Okružnom sudu koji će o pritvoru odlučiti sutra.

Mandića terete za teško ubistvo, a ovaj monstruozni zločin desio se  u petak oko 19 časova u blizini benzinske pumpe  i tržnog centra “Merkator” u  Bulevaru srpske vojske u Banjaluci.

Izvor iz istrage kazao je da je policija došla do određenih indicija koje ukazuju da je Mandić unaprijed planirao zločin. On je navodno pripremio odjeću, te nož kojim je izvršio zločin, a  Bogdanovića je sačekao na putu sa posla.

Susreli su se u blizini tržnog centra “Delta” gdje je došlo do sukoba. Navodno je Mandić tu povrijedio Bogdanovića koji je zatim pokušao da pobjegne od njega te je pretrčao Bulevar srpske vojske, ali je pao u blizini benzinske pumpe gdje ga je Mandić sustigao te izbo više puta nožem i pobjegao.

Navodno ga je tada ubo najmanje osam puta.

Ubistvo Bogdanovića su snimile kamere video nadzora i na snimcima se vidi da napadač trči za žrtvom preko ulice te ga sustiže kada on pada na cestu. Mandić je, kako se vidi na snimku,  zatim prišao Bogdanoviću koji je ležao te ga ubo nekoliko puta nožem snažnim zamasima. Nakon toga se okrenuo i pobjegao prema „Akvani“, dok je žrtva ostala nepomično da leži.

Mandić i Bogdanović su zajedno radili u jednoj IT firmi u Banjaluci.

Istraga je pokazala da je nakon zločina osumnjičeni skinuo odjeću sa sebe, odnosno crvenu jaknu  i bacio je u kontejner. Policija je tu jaknu pronašla.

Mandić je tokom ispitivanja i u policiji priznao zločin te je rekao i gdje je odbacio nož s kojim je počinjen zločin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana