Da li se današnja policijska akcija iz Sarajeva širi i na Srpsku?

GS
Foto: N1

Današnja akcija u Sarajevu će biti nastavljena i na području Republike Srpske, saznaje Kliks.ba od zvaničnika i policijskih službenika.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Srednjebosanskog kantona, Hercegovačko neretvanskog kantona i Državna agencija za istragu i zaštitu provode od jutros policijsku akciju “Blek tie 2” na prostoru Sarajeva, Zenice i Mostara.

Međutim, i MUP RS će se uključiti u akciju s obzirom na to da se istraga proširuje i na osobe iz Republike Srpske.

Ranije je pretresena kuća i objekat firme biznismena Gordana Memije, koji je i priveden, kao i šef Specijalne policijske jedinice FUP-a Mustafa Selmanović.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeno je još nekoliko pripadnika policije.

Iz policije nisu objavili identitete privedenih, niti lokacije pretresa, ali su naveli da među lišenima slobode ima visokih dužnosnika policijskih agencija i institucija za provođenje zakona.

Navedene aktivnosti provode se po nalogu Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela “Organizovani kriminal” u vezi sa krivičnim djelima “Pranje novca”, “Neovlašteni promet opojnim drogama”, i “Primanje dara i drugih oblika koristi” i “Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja”, propisana Krivičnim zakonom BiH, prenosi Kliks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana