Čuvar iz Srebrneika spalio preduzeće da bi ukrao 14.000 KM

N. B.
Čuvar iz Srebrneika spalio preduzeće da bi ukrao 14.000 KM

Srebrenik - Čuvar u preduzeću “Mureks” u Špionici kod Srebrenika Omer Đikanović (43) optužen je da je opljačkao ovu firmu, a potom podmetnuo požar, u kojem je nastala šteta od oko četiri miliona maraka.

Kantonalni sud u Tuzli potvrdio je optužnicu protiv Đikanovića koju je podiglo Tužilaštvo Tuzlanskog kantona (TK). On je osumnjičen da je 17. septembra u toku noći iz “Mureksa” ukrao oko 14.000 KM, a potom podmetnuo požar, u kojem je nastala velika šteta.

Vatrogasci su gasili vatru nekoliko časova. Đikanovića terete da je uz pomoć alata otvorio metalnu kasu, te provalio na još dva mjesta u firmi i otuđio novac.

- Poslije toga, osumnjičeni je upalio vatru na plinskoj boci i postavio je između drvenih greda i tako izazvao požar u objektu. Nakon požara, prijavljeno je da je izgorjela roba vrijedna milion maraka, a takođe je prijavljeno da je nastala šteta na firmi i opremi koja je procijenjena na gotovo tri miliona maraka - naveo je portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović.

Po izbijanju požara Đikanoviću se izgubio trag, a sumnjalo se da su ga pljačkaši oteli. Njegova supruga Esma tada je novinarima ispričala da je Đikanović nevin i da se nada da je živ. Nakon mjesec i po potrage on je lociran i uhapšen. Tužilac je pred Kantonalnim sudom u Tuzli zatražio da se Đikanoviću produži pritvor. Prema pisanju nekih portala, vlasnik “Mureksa” se nakon požara razbolio i “pao u postelju”. Inače, ova firma se bavi uvozom i prodajom keramičkih pločica, sanitarne opreme, opreme za kupatila i izolacionih materijala.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana