Crvena potjernica za Davorom Elezom

S. A.
Crvena potjernica za Davorom Elezom

Sarajevo - Interpol je juče raspisao crvenu potjernicu za Davorom Elezom, bratom jednog od najpoznatijih kriminalaca u regionu Darka Eleza.

Potraga za Davorom Elezom je raspisana zbog organizovanog kriminala, ubistva, pranja novca, pripadnosti zločinačkoj organizaciji i razbojništva. On je bio član kriminalne organizacije koju je vodio njegov brat, a čiji su pripadnici pohapšeni u policijskoj akciji "Lutka". Njima je prije nekoliko godina suđeno u Sudu BiH zbog više neriješenih ubistava počinjenih na području Istočnog Sarajeva i milionske pljačke.

Jedna od njih je pljačka 2,2 miliona evra iz blindiranog vozila Privredne banke Sarajevo koja se dogodila 29. juna 2006. godine u sarajevskom naselju Nedžarići. Osim Eleza, ta pljačka je bila stavljana na teret Bojanu Cvijanu i njegovoj grupi.

Davor Elez je godinama bio nedostupan pravosudnim institucijama u BiH. On je pored državljanstva BiH imao i državljanstvo Srbije, gdje je živio sa suprugom i troje djece.

On se 2014. godine predao Graničnoj policiji BiH, nakon čega se pojavio pred sudijama i izjasnio da nije kriv za krivična djela koja su mu stavljena na teret, ali mu je ubrzo ukinut pritvor pa se našao na slobodi.

Darko Elez se nalazi u zatvoru u Srbiji, gdje izdržava devetogodišnju zatvorsku kaznu zbog trgovine drogom i iznude u BiH i Srbiji. On je bio optužen za pokušaj ubistva svog kuma Đorđa Ždrale u Istočnom Sarajevu, ali je oslobođen zbog nedostatka dokaza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana