Crna hronika, vikend, 4. i 5. februar

Glas Srpske
Crna hronika, vikend, 4. i 5. februar

Potraga za nestalom Dijanom Branković

 

LAKTAŠI - Policija i rodbina tragaju za Dijanom Branković (27) iz Laktaša čiji nestanak je prijavljen policijskoj stanici u Laktašima.

Ona je posljednji put viđena na Autobuskoj stanici u Banjaluci 1. februara i od tada joj se gubi svaki trag. Tada je i ugašen signal sa njenog mobilnog telefona.

Na sebi je imala kaput krem boje sa krznenim detaljima po rubovima. Nosila je crne kožne čizme sa ravnom petom i crnu, veću žensku torbu. Mole se svi koji nešto znaju ili vide takvu djevojku da jave najbližoj policijskoj stanici ili na brojeve telefona 065/002-350, 066/862-105 ili najbližoj policijskoj stanici. N. T.

Pretukao domaćina u kući i oteo 10.000 KM

UGLjEVIK - Ugljevička policija uhapsila je u petak R. P. iz Ugljevika zbog sumnje da je u noći između četvrtka i petka opljačkao Lj. R. u Bogutovom selu kod Ugljevika, saopšteno je iz CJB Bijeljina.

On je u petak oko dva časa provalio vrata kuće vlasništvo Lj. R., koga je napao.

- Napadač je Lj. R. udario nekoliko puta pesnicom po glavi, a potom je od njega iznudio oko 10.000 maraka i pobjegao u nepoznatom pravcu - dodali su u policiji.

Prilikom pretresa policija je kod R. P. pronašla dio ukradenog novca, kao i još neke dokaze. Poslije kriminalističke obrade R. P. će biti predat u nadležnost tužilaštva u Bijeljini. G. O.

Uhapšen zbog pokušaja krađe "džete"

BANjALUKA - Damir Jakovljević (20) iz Banjaluke uhapšen je u četvrtak na osnovu potjernice koju je za njim raspisao Osnovni sud Banjaluka zbog krađe.

On je poslije hapšenja predat službenicima Sudske policije na dalje postupanje, jer mu je ranije određen jednomjesečni pritvor.

Kako nezvanično saznajemo, on je u septembru prošle godine zatečen prilikom krađe "džete" poslije čega je pušten na slobodu. Ali od tada se nije odazvao na istražna ročišta pa je raspisana potjernica.

Jakovljević je i kao maloljetnik 2008. godine bio uhapšen jer je sa još dvije osobe opljačkao NLB banku u Banjaluci kada su ukrali oko 50.000 maraka. Zbog ove pljačke bila mu je izrečena vaspitna mjera pojačanog nadzora, zato što je bio maloljetan. Poznat je policiji i zbog raznih drugih krivičnih djela. G. O.

Pljačkaš pušten da se brani sa slobode

BANjALUKA - Milan Marjanović (22) iz Laktaša, koji je u četvrtak uhapšen zbog razbojništva u servisu računara "Info-kom", pušten je da se brani sa slobode.

U banjalučkom Okružnom tužilaštvu rekli su da smatraju da nema osnova da se njemu odredi pritvor. Marjanovića je policija uhapsila nakon što ga je savladao radnik "Info-koma" D. N., samo nekoliko minuta pošto je iz servisa ukrao laptop vrijedan 936 maraka. Marjanović je u četvrtak oko deset časova maskiran ušao u radnju i uperio pištolj u radnika koji je bio za pultom i telefonirao. Potom je uzeo laptop i pobjegao. Ali, drugi radnik D. N. odmah je istrčao za razbojnikom, koji je bio na biciklu, sustigao ga u drugoj ulici i savladao. Ubrzo je došla policija i uhapsila ga. N. T.

Opljačkan "Valter"

LUKAVAC - Policija traga za dvije nepoznate osobe koje su u četvrtak oko 18 časova u ulici Termoelektrana u Lukavcu opljačkale prodavnicu "Valter", potvrđeno je u MUP-u Tuzlanskog kantona.

Oni su uz prijetnju oteli od radnice novac, a potom pobjegli u nepoznatom pravcu. O ovom događaju obaviješten je dežurni tužilac, a materijalna šteta biće naknadno utvrđena. G. O.

Zatečen u krađi mesinganih spomen-ploča

PRIJEDOR - Novak Lj. (41) iz Ljubije uhapšen je nakon što je zatečen prilikom krađe mesinganih ploča sa zida Vatrogasnog doma u ulici Drage Lukića u Prijedoru.

On je zatečen prilikom skidanja ploča sa imenima poginulih boraca Narodnooslobodilačkog rata.

Kako nezvanično saznajemo, Novak Lj. je odranije poznat policiji zbog raznih krivičnih djela.

Poslije kriminalističke obrade on je pušten da se brani sa slobode.

Protiv njega biće podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu, a materijalna šteta biće naknadno utvrđena. G. O.

Zatvorenik pokušao da se ubije gutajući upaljače

SPLIT - Dragan Stojić (38) iz Zvornika, koji se nalazi u zatvoru u splitskim Bilicama, pokušao je da se ubije prije nekoliko dana tako što je progutao razne predmete iz ćelije.

Stojića su u utorak u ćeliji pronašli zatvorski čuvari, a bio je u lošem stanju pa je hitno prebačen u zatvorsku bolnicu u Zagrebu. Utvrđeno je da je progutao niz predmeta, a među njima i upaljače. Njemu se jedan metalni dio upaljača usjekao u crijevo, a rana se zagnojila.

Stojić se u splitskom zatvoru često neobično ponašao. Izbjegavao je da spava u krevetu, skidao se go, a prije ročišta u splitskom Županijskom sudu gutao bi bilo šta i tako odgađao postupak. Do sada je tri puta pokušao da se ubije. Juče je Stojić trebalo da se pojavi pred sudijom, gdje je u toku postupak protiv njega zbog krijumčarenja dva kilograma marihuane i manje količine kokaina. G. O.

Pokušali da siluju djevojku kod studentskog doma

MOSTAR - Policija traga za dvojicom nepoznatih muškaraca koji su u četvrtak uveče pokušali da siluju djevojku dok je prolazila ispred zgrade Studentskog doma u Mostaru, potvrđeno je u petak u MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Ubrzo poslije napada policijska patrola je odvela djevojku u bolnicu gdje je pregledao ginekolog. Utvrđeno je da ima povrede po tijelu, što potvrđuje da je bila napadnuta, ali nije bila silovana. G. O.

Oduzeta marihuana

LUKAVAC - Policija je uhapsila A. D. (23) i H. B. (19) iz Lukavca, kod kojih je pronašla 21 paketić marihuane i džoint, saopšteno je u petak iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Navodi se da je kod A. D. pronađeno 17 paketića i džoint, a kod H. B. četiri paketića droge.

- O ovom događaju upoznat je kantonalni tužilac. Policija radi na dokumentovanju slučaja, a nastaviće aktivnosti na sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga - navedeno je u saopštenju. N. T.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana