Član kriminalne grupe Zlatana Ćuka pao zbog zelenašenja

Nebojša Tomašević
Foto: Ustupljena fotografija

BIJELjINA – Siniša Perić iz Bijeljine, član organizovane kriminalne grupe Zlatana Ćuka, uhapšen je u akciji "Kocka" zbog zelenaštva, a tom prilikom je zaplijenjena veća količina novca, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Akciju su izveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS), a saznajemo da je Perić „pao“ prilikom primopredaje novca.

- Lice S.P. je lišeno slobode juče na području Bijeljine u okviru operativne akcije kodnog naziva "Kocka" koju su realizovali pripadnici Uprave kriminalističke policije i Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS. Akcija je izvedena  pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina i naredbi Osnovnog suda Bijeljina. Osumnjičeni je danas predan tužilaštvu u Bijeljini uz izvještaj o učinjenom krivičnom djelu zelenaštvo-saopšteno je iz MUP-a RS.

Dodaje se da su tokom akcije izvršeni pretresi stambenih objekata i vozila koje koristi S.P. i tom prilikom je oduzeta veća količina novca, skupocjeno vozilo i motor.

Perić je hapšen zajedno sa Ćukom u akciji "Golden" u kojoj su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili šest osoba zbog sumnje da su se bavile švercom narkoticima i oružjem, a terete ih i za pranje novca.

On iza sebe od ranije ima kriminalni dosije i poznat je po učešću u švercu droge. Bio je i na "kokainskoj žurci" koju je organizovao Ćuk  tokom pandemije virusa korona u  vikendici u Suvom Polju kod Bijeljine. Tada je uhapšeno ukupno 16 osoba u akciji "Kristal", a među njima i starleta Tijana Maksimović zvana  Tijana Ajfon.

Zlatan Ćuk važi za osobu blisku “Škaljarskom klanu”, a njegovo ime pominje se i u optužnici protiv organizovane kriminalne grupe Dalibora Railića, osumnjičene za trgovinu drogom i ubistvo načelnika Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor Radenka Bašića.  Prema optužnici, Railić je upravo od Ćuka nabavljao određenu količinu narkotika, što je otkriveno dekripcijom njihovih „Skaj” komunikacija.

Ime Ćuka u javnosti je isplivalo i u predmetu protiv Darka Eleza, koji je bio pod istragom zbog sumnje da je planirao Ćukovu likvidaciju.

I prije toga važio je za bezbjednosno interesantno lice. Bio je učesnik oružanog napada na kafe bar “Fićo” u Bijeljini, koji se dogodio u maju 2009. godine. Tada su od rikošeta iz automatske puške ranjeni Goran Erak, Jasko Šabić i Edin Hamidović. Zbog sumnje da je učestvovao u napadu istu noć uhapšen je Dražen Blagojević, dok je Ćuk mjesec bio u bjekstvu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana