Četvoro uhapšenih u akciji "Bjegunac" predato tužilaštvu

N.T.
Četvoro uhapšenih u akciji "Bjegunac" predato tužilaštvu

BRČKO - Četiri od 13 osoba uhapšenih u akciji "Bjegunac" zbog šverca drogom nakon ispitivanja predati su Tužilaštvu Brčko distrikta, dok je izvještaj dostavljen protiv šest osumnjičenih.

- Dva osumnjičena obuhvaćena izvještajem puštena su na slobodu kao i ostalih sedam uhapšenih protiv koji nije podnesen izvještaj - pojasnili su u Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) koja je i sprovela akciju.

Akcija "Bjegunac" izvedena je na području Bijeljine, Brčko distrikta, Špionice, Pelagićeva i Orašja, a tom prilikom oduzeto je skoro šest kilograma marihuane, 82 grama kokaina, 105 tableta, kao i municija, šest bombi, 21 mobilni telefon sa pripadajućim SIM karticama, uređaj za ometanje signala, 1.515 evra i 1.500 KM.

Akcijom je bilo obuhvaćeno 15 osoba od kojih su dva policijska službenika iz Policije Brčko distrikta. Sumnjiče ih da su švercovali narkotike na području Brčkog, Bijeljine, Pelagićeva i Orašja. Prema informacijama iz policije jedan od osumnjičenih je uhapšen u nedjelju na graničnom prelazu Orašje.

Iz SIPA nisu saopštili detalje niti imena osumnjičenih, kao ni da li su među četvoricom koja su predati Tužilaštvu pripadnici Policije Brčko distrikta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana