Četiri lica iz Srebrenice sa svadbe u Loznici otišli u smrt

Sanja Amidžić
Četiri lica iz Srebrenice sa svadbe u Loznici otišli u smrt

Loznica - Supružnici Radivoje (55) i Nada (51) Đokanović, njihov sin Petar i dvoipogodišnja unuka Jelena Stanojević iz Srebrenice poginuli su u direktnom sudaru sa kamionom kod Banje Koviljače.

U nesreći, koja se dogodila u ponedjeljak oko 17.30 časova, teško je povrijeđena kćerka Đokanovića Olivera Stanojević (21).

Stanojevićevoj je ljekarska pomoć ukazana u lozničkoj bolnici, odakle je zbog težine povreda prevezena u bolnicu u Beogradu. Uprkos našim naporima, juče iz ove zdravstvene ustanove nismo uspjeli dobiti informaciju o zdravstvenom stanju povrijeđene žene.

Kako su ispričali očevici ove saobraćajne nesreće, "golf" kojim je upravljao Radivoje Đokanović kretao se iz pravca Loznice prema Malom Zvorniku i prešao je u suprotnu traku, što je bilo kobno.  

- "Golf" je samo u jednom trenutku naglo skrenuo i zakucao se u kamion. Koliko je udar bio jak govori činjenica da se vozilo, koje je u potpunosti uništeno, odbilo nekoliko metara od kamiona. Dijelovi automobila i kamiona letjeli su na sve strane - kazao je jedan očevidac, koji nije želio da mu objavimo ime.

Dodao je da su tijela nastradalih i povrijeđene žene iz vozila izvukli vatrogasci tek nakon što su isjekli lim automobila.

Kako se juče moglo čuti, nesrećna porodica iz Srebrenice boravila je prethodnog vikenda na svadbi u Srbiji, a nastradala je pri povratku kući.

Policija je obavila uviđaj, nakon čega je nastavljena istraga s ciljem utvrđivanja uzroka ove saobraćajke. Prema nezvaničnim informacijama, i vozač kamiona je državljanin BiH koji je nakon nesreće odveden na saslušanje u policiju.

Stanovnici pomenutog dijela Loznice, koji su bili vidno potreseni tragedijom, ispričali su da je pomenuta dionica puta jedna od opasnijih u tom dijelu opštine.

- Saobraćajnica je ravna i široka, zbog čega vozači često ne poštuju propisano ograničenje brzine. Stisnu jače papučicu gasa i usljed manje nepažnje često se zna dogoditi tragedija. Ovo je strašno. Žao mi je porodice, a posebno dvoipogodišnjeg djeteta. Prizor poslije sudara je bio stravičan - kazao je Lozničanin koji se predstavio samo imenom Rade.

Sudar dva "opela"

Tri osobe povrijeđene su nakon sudara "opel astre" za čijim je volanom bio državljanin Srbije S. Đ. iz Surčina i "opel korse" kojom je upravljao B. R. iz Doboja u mjestu Podnovlje kod tog grada. U nesreći, koja se dogodila u ponedjeljak oko 22.20 časova, teže je povrijeđen vozač B. R. i suvozač u "astri" A. B. iz Surčina, dok je vozač S. Đ. zadobio lakše povrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana