Bura oduvala pet zelenaša

Sanja Amidžić
Bura oduvala pet zelenaša

Mostar, Čitluk - Pet osoba uhapšeno je juče u akciji "Bura" na području Mostara i Čitluka zbog sumnje da su se bavili iznudama i zelenašenjem. Tom prilikom pretreseno je pet lokacija na kojima je pronađeno i oduzeto oružje, kokain, bankovne kartice...

Uhapšeni su: Z. G., M. M., M. I. i J. A., svi iz Mostara, dok je M. T. uhapšen u Čitluku.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona juče su rekli da osumnjičene terete za udruživanje radi činjenja krivičnog djela, a u vezi sa iznudom i lihvarstvom.

- Oni će nakon saslušanja uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu u dalje postupanje biti predati Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona - kazali su u ovom MUP-u.

Dodali su da je ova akcija rezultat višemjesečne istrage koja se vodi pod nadzorom pomenutog tužilaštva.

Izvor blizak istrazi kazao je da su u Mostaru pretresene četiri kuće u kojima žive osumnjičeni kao i kuća osumnjičenog u Čitluku.

- Na ovim lokacijama pronađeni su i oduzeti telefoni, kartice, laptopi, 19 paketića kokaina i oružje koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem pomenutih krivičnih djela - kazao je isti izvor.

Dodao je da je policija u jednoj od lokacija pronašla i bilježnicu u kojoj se , navodno, nalaze spiskovi dužnika koji su od zelenaša posuđivali novac.

Kako saznajemo, osumnjičeni Mostarac A. J. juče je odmah pušten na slobodu, dok su ostali odvedeni na saslušanje.

Šta su osumnjičeni konkretno radili i koliko građana i za koju sumu je oštećeno, juče policija nije željela da saopšti. Više detalja o ovoj akciji trebalo bi da bude poznato narednih dana.

"Kamatar"

Federalna policija je prije 15 dana u sklopu akcije "Kamatar" u Mostaru uhapsila Ivicu Mikulića zbog sumnje da je od 2009. posuđivao novac Mostarcu i da mu je, navodno, pričinio materijalnu štetu od 200.000 KM. On je uhapšen prilikom primopredaje novca u kafiću "Cesar" u ulici Stjepana Radića. Tri dana kasnije Mikulić je pušten na slobodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana