Bugojno zavijeno u crno: Rođaci izgorjeli, starica zaklana

Nevena Bunić
Bugojno zavijeno u crno: Rođaci izgorjeli, starica zaklana

Bugojno - Bugojno je juče bilo zavijeno u crno nakon što je u jednom dijelu grada nađeno tijelo starice Ankice Krstanović (75), dok su u drugom dijelu grada u kući izgorjeli rođaci Muhamed Meškin (23) i Denis Seferović (24).

Policija je uhapsila mladića za kojeg sumnja da je ubio Krstanovićevu u njenoj kući u naselju Jaklić. Nezvanično saznajemo da se istražuje da li su stradanje mladića i ubistvo starice povezani. U Bugojnu kruže priče da su uhapšeni muškarac i dvojica tragično nastradalih rođaka opljačkali i ubili staricu. Poslije toga su otišli u kuću Meškina, a navodno je osumnjičeni za ubistvo starice izašao iz kuće prije izbijanja vatrene stihije. U policiji nisu željeli da potvrde ove informacije. Izvor “Glasa Srpske” je rekao da je tijelo starice pronađeno oko deset časova, a policajci su nakon prijave zatekli provaljena ulazna vrata.

- Na tijelu nesrećne žene bile su vidljive povrede koje ukazuju da je ubijena. Starica je zaklana, a uhapšeni muškarac živi preko puta kuće ubijene starice. Stvari u kući bile su ispreturane, i tragovi ukazuju da se radi o razbojništvu i ubistvu - kazao je izvor “Glasa Srpske”.

Policija u Bugojnu je juče bila na nogama nakon što su pronađena tijela Meškina i Seferovića na zgarištu u kući u ulici Kovačuša. Požar u Meškinovoj kući izbio je juče oko 7.20 časova, nakon čega su komšije pozvale vatrogasce koji su ugasili vatru. Leševi rođaka otkriveni su u različitim prostorijama. Prema nezvaničnim informacijama, Seferović je pronađen u sjedećem položaju uza zid, dok je Meškin ležao potrbuške na podu pored kauča.

Policija MUP-a Srednjobosanskog kantona (SBK) obavila je uviđaj sa dežurnim tužiocem kantonalnog tužilaštva.

- Radimo na rasvjetljavanju slučaja. Uzrok požara biće poznat nakon vještačenja, kao i uzrok smrti mladića - naveli su u MUP-u SBK.

Prema nezvaničnim informacijama, rođaci su veče prije tragedije u Meškinovoj kući organizovali zabavu, a obojica su, navodno, poznati po konzumiranju droge i alkohola.

  • Meškin je naslijedio kuću od djeda, a otac mu je ranije umro. Seferović je pomagao ocu koji je imao štand na obližnjoj pijaci - kazao je izvor “Glasa”.

Kuća otključana

Požar u kojem su dvojica rođaka nastradala zahvatio je sve prostorije u kući.

- Vatru je gasilo šest vatrogasaca sa dva vozila, a ulaskom u kuću otkrili smo dva leša mlađih muškaraca. Kuća nije bila zaključana. Ne pamtim veću tragediju u Bugojnu - rekao je sekretar Vatrogasne jedinice u Bugojnu Sadik Verunica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana