Budžet Srpske oštećen za pola miliona maraka

Nebojša Tomašević
Budžet Srpske oštećen za pola miliona maraka

Banjaluka - Vršilac dužnosti direktora Komunalnog preduzeća “Cvrcka” iz Kneževa Danica Kutić prijavljena je Okružnom tužilaštvu u Banjaluci zbog sumnje da je raznim zloupotrebama oštetila budžet Republike Srpske za 513.965 KM, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Protiv nje je izvještaj tužilaštvu dostavila Poreska uprava RS, koja je tereti da je krivična djela počinila od 3. septembra 2014. do 30. juna ove godine. Terete je da je naplatom usluga u gotovini izbjegavala da plati poreske obaveze.

Istakli su da je osumnjičena novac koji je prikupljen koristila za isplate plata radnicima i plaćanje obaveza prema dobavljačima, a ne za plaćanje poreske obaveze, zbog koje su žiro-računi komunalnog preduzeća bili u blokadi.

Kutićeva je za “Glas Srpske” kazala da je tačno da je usluge naplaćivala u gotovini putem blagajne i inkasanata.

- Poreska uprava RS je to znala i tako poslujemo više godina. Naše usluge smo naplaćivali i ranije u gotovini dok računi nisu bili blokirani. Od 2011. godine vršimo naplatu preko računa sindikalne organizacije i niko nam nije skrenuo pažnju na grešku. Nažalost nemamo para da plaćamo sve obaveze - kazala je Kutićeva i istakla da joj je najbitnije da obezbijedi narodu vodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana