Bombaše iz Istočnog Sarajeva otkrili DNK tragovi

Nebojša Tomašević
Bombaše iz Istočnog Sarajeva otkrili DNK tragovi

Banjaluka - Nihad Sokolić (28) iz Sarajeva i Đorđe Trobok (28) iz Istočnog Sarajeva osumnjičeni su da su prošle godine postavili ručnu bombu i prijeteću poruku na vjetrobransko staklo „škode oktavije“ Gorana D. iz Banjaluke i tako ugrozili njegovu bezbjednost.

Saznajemo da su bombaši otkriveni DNK analizom bioloških tragova, koji su pronađeni na cedulji i bombi.

Iz policije nije saopšteno zbog čega su osumnjičeni Goranu postavili bombu i tako ga ugrozili. Prema nepotvrđenim informacijama, sumnja se da bi motiv mogao biti odranije neraščišćeni računi.

Bomba je otkrivena 15. decembra lani nakon što je Goran na vozilu prvo primijetio poruku: „Ovo ti je posljednje upozorenje“ pa je odlučio da sve prijavi policiji.

Sjeo je u vozilo i odvezao se do banjalučke Policijske uprave ne sluteći da vozi ručnu bombu. Kada je stigao u zgradu banjalučke policije ispričao je inspektorima zbog čega je došao. Potom su zajedno otišli do njegove „škode“ na parkingu kako bi im pokazao gdje je našao ceduljicu.

Pregledom vozila inspektori su primijetili da se pored brisača, na prostoru između prednjeg vjetrobranskog stakla i poklopca motora „škode oktavije“, nalazi skrivena ručna bomba.

Policija je tada blokirala parking i ulicu Vojvode Momčila kako bi bezbjedno uklonila „paklenu napravu“. Ispostavilo se da je ovaj Banjalučanin bombu provozao skoro kroz čitav grad, a da nije ni znao za to. Njegovo vozilo u vrijeme pronalaska upozoravajuće cedulje bilo je parkirano u banjalučkoj ulici Jovana Dučića. Prava je sreća što bomba nije ispala i tako se aktivirala.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, kazali su da Sokolića i Troboka terete za ugrožavanje bezbjednosti.

  • Protiv osumnjičenih N. S. i Đ. T. podnesen je izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka. Na osnovu prikupljenih dokaza utvrđeno je da su oni lani 15. decembra u namjeri da ugroze bezbjednost oštećenog, ostavili poruku sa upozorenjem i ručnu bombu na prednje vjetrobransko staklo vozila - rekli su u PU Banjaluka ne navodeći više detalja.

Pres

Zanimljivo je da je bomba na „škodi“ Gorana D. otkrivena i uklonjena baš u trenucima dok je načelnik tadašnjeg Centra javne bezbjednosti Banjaluka, a sada Policijske uprave Željko Spasojević prezentovao rezultate rada.

Tokom konferencije za novinare stigla je informacija o tom slučaju i da je bomba efikasno i bezbjedno uklonjena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana