Bolnica Trebinje oglasila se povodom eksplozije

Srna
Bolnica Trebinje oglasila se povodom eksplozije

TREBINjE - Bolnica Trebinje saopštila je danas da je nedavna eksplozija ispred te ustanove prošla bez posljedica i da se sve zdravstvene procedure nastavljaju uobičajenim tokom.

- Srećni smo što je sve prošlo bez bilo kakvih posljedica, a policija radi na rasvjetljavanju krivičnog djela koje se dogodilo juče poslije podne - naveli su iz Bolnice i istakli da se sve zdravstvene procedure nastavljaju uobičajenim tokom.

Iz Bolnice su poručili da zdravstveni sistem ne smije stati, niti je stajao ni u najgorim vremenima.

Nepoznato lice ostavilo je eksplozivnu napravu koja je eksplodirala u blizini Bolnice Trebinje, od čega je pričinjena manja materijalna šteta, a u toku su sve neophodne radnje na pronalasku počinioca, rekao je ranije danas Srni portparol Okružnog javnog tužilaštva Srđan Vukanović.

On je naveo da je naprava aktivirana juče oko 16 časova i da je uviđajem utvrđeno da je tom prilikom pričinjena manja materijalna šteta na fasadi Bolnice.

Vukanović je naveo da je o događaju odmah obaviješten dežurni tužilac koji je izašao na lice mjesta sa službenicima trebinjske Policijske uprave.

-Ostaci naprave biće upućeni na vještačenje, a tužilac je naložio policijskim službenicima da dokumentuju djelo i preduzmu sve mjere i radnje s ciljem identifikovanja počinioca - rekao je on i dodao da je riječ o krivičnom djelu izazivanja opšte opasnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana