Bivši zamjenik načelnika opštine Novi Grad osumnjičen za nesavjestan rad

Nebojša Tomašević
Bivši zamjenik načelnika opštine Novi Grad osumnjičen za nesavjestan rad

Novi Grad - Bivši zamjenik načelnika opštine Novi Grad Zoran Starčević (46) iz Banjaluke osumnjičen je da je nesavjesnim radom oštetio ovu opštinu za oko 34.000 KM.

Nezvanično saznajemo da je on omogućio firmi "Prevoz Vuković" da dobije posao obavljanja javnog prevoza na području Novog Grada iako nije imala licencu za to.

- Na izbor pomenute firme žalilo se preduzeće "Toping trejd" iz Novog Grada koje je imalo svu potrebnu dokumentaciju za obavljanje prevoza. Ova firma je tužila opštinu i dobila spor, a presudom Osnovnog suda u Novom Gradu odlučeno je da opština mora da plati toj firmi 33.777 KM radi nadoknade štete i troškova parničnog postupka - kazao je izvor blizak istrazi.

Iz Policijske uprave Prijedor, navodeći inicijale, kazali su da su protiv Starčevića bijeljinskom Okružnom tužilaštvu podnijeli izvještaj zbog nesavjesnog rada u službi.

- Osumnjičeni Z. S. je nezakonito omogućio uvođenje kooperanta za obavljanje javnog linijskog prevoza lica na području opštine. Znao je da ta firma nije posjedovala odgovarajuću licencu, koju izdaje nadležni organ lokalne samouprave na čijoj teritoriji se vrši prevoz - kazali su u Policijskoj upravi Prijedor i dodali da je osumnjičeni na ovaj način oštetio opštinu.

- Drugo preduzeće tužilo je opštinu Novi Grad zbog uvođenja kooperanta za vršenje javnog prevoza i dobilo spor. Opština je na osnovu presude dužna da na ime naknade štete i parničnog postupka plati 33.777 KM - pojasnili su u policiji.

Zoran Starčević tvrdi da je nevin i da će to dokazati.

- Nije mi jasno zašto sam osumnjičen. Na tom predmetu radio je tim ljudi koji je pripremio sva dokumenta u vezi sa izborom kooperanta za obavljanje prevoza. Iznenađen sam jer tu nema moje krivice, što će se vidjeti - kazao je Starčević.

Potvrdio je da je "Toping trejd" tužio opštinu i dobio spor, ali kaže da je to prvostepena presuda.

- Na presudu je uložena žalba i postupak se vodi kod Okružnog suda. Nije još završen. Po toj presudi opština Novi Grad i firma "Prevoz Vuković" iz Kozarske Dubice dužni su da solidarno nadoknade štetu - kazao je Starčević.

Opština

Iz opštine Novi Grad saopšteno je da posjeduju saznanja da se vodi istraga protiv određenog broja osoba koje su je ranije predstavljale.

- Međutim, sporni slučaj je iz 2014. godine pa nisu upoznati sa detaljima. Upoznati smo sa sudskim postupkom za nadoknadu štete po zahtjevu firme "Toping trejd", ali on do danas nije pravosnažno okončan. Kompletna dokumentacija u vezi s predmetom predata je policiji u Prijedoru radi istrage - saopštili su iz opštine Novi Grad.

Dodali su da će nakon završetka sudskih postupaka i istražnih radnji, ukoliko budu potvrđene zloupotrebe, pokrenuti postupak za nadoknadu eventualne štete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana