Bivši policajac pritvoren, potraga za saučesnikom ubistva Petra Bajčetića u Bileći

N. T.
Bivši policajac pritvoren, potraga za saučesnikom ubistva Petra Bajčetića u Bileći

Banjaluka - Dragan Šarenac uhapšen je zbog ubistva vlasnika kafića "NN" iz Bileće Petra Bajčetića (37), a zbog ovog zločina traga se za Miljanom Vujovićem koji je u bjekstvu, kazao je na konferenciji za novinare u Banjaluci načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske Darko Ilić.

Šarenac je bivši policajac koje je dobio otkaz u MUP-u RS zbog šverca drogom.

- Ubistvo je počinjeno iz koristoljublja. Motiv su ranije nerazjašnjeni kriminalni računi aktera. Sva tri lica su odranije poznata po činjenju krivičnih djela. "Golf 5" koji je pronađen zapaljen u okolini Bileće korišćen je tokom ubistva - naveo je Ilić i dodao da je za Vujovićem raspisana potraga.

Konferenciji za novinare prisustvovao je i načelnik CJB Trebinje Žarko Laketa, koji je potvrdio da je Vujović izdržavao zatvorsku kaznu od osam godina zbog pokušaja ubistva. Policija je objavila i fotografiju Vujovića i pozvala sve građene ako ga negdje vide da to dojave policiji.

Šarenac je nakon ispitivanja u policiji predat u nadležnost Posebnog odjeljenja Republičkog tužilaštva.

Bajčetić je ubijen u ponedjeljak oko 20.30 časova ispred zgrade gdje živi u Bileći. Ubice su mu napravile zasjedu. Kada se on dovezao "golfom" presreli su ga i navodno pokušali da otmu. Međutim, kako im je plan da ga uguraju u drugo vozilo propao, jedan od napadača ispucao je hitac u vazduh, a zatim pucao Bajčetiću u glavu.

Šarenac je hapšen u akciji "Maska" u oktobru prošle godine zbog organizovanog šverca drogom. Vujović je na kaznu od osam godina osuđen 2007. godine zbog podmetanja eksplozivne naprave pod službeni automobil bivšeg komandira Jedinice DGS-a u Trebinju Miodraga Kundačine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana