Biličar šrafciger zabio do drške žrtvi u glavu pa otišao da spava

Nebojša Tomašević
Biličar šrafciger zabio do drške žrtvi u glavu pa otišao da spava

Banjaluka - Goran Bilčar (27) zario je šrafciger sve do drške u glavu Bojana Milovanovića (29), a nakon toga mu nije pomogao, već je potražio svoju dizalicu koju je prethodno bacio, te je otišao kući i mirno legao da spava.

Ovo su zaključci vještaka tužilaštva koji su u petak saslušani u banjalučkom Okružnom sudu tokom suđenja Bilčaru zbog ubistva Milovanovića. U ovom procesu zbog učestvovanja u krvavoj tuči na optuženičkoj klupi su Bilčarev prijatelj Marko Mihailović (27), te Đorđe Borovčanin (25) i Đorđe Đenadija (21), koji su bili u društvu ubijenog. Specijalista sudske medicine Željko Karan pojasnio je da je šrafciger ušao deset centimetara u glavu ubijenog Milovanovića.

-  Imao je dvije ubodne rane od kojih je jedna na vratu bila plitka, te nije povrijedila krvne sudove. Druga je bila na lijevoj sljepoočnici i nanesena je šiljastim predmetom, koji je probio kožu, kost i mozak, te napravio kanal dug deset centimetara, što je izazvalo smrt - rekao je Karan.

Pojasnio je da je oko rane ostao podliv koji ukazuje da je šrafciger do drške ušao u glavu zbog čega smatra da je intenzitet  udarca bio jak.

Vještak sudske psihijatrije Sanja Vukadinović-Stojanović utvrdila je da je Bilčar u vrijeme tuče bio uračunljiv, sposoban da shvati značaj i posljedice djela. Isključila je psihičke poremećaje zbog epilepsije.

- On ima potrebu da se pokazuje u dobrom svjetlu, a ima niži prag tolerancije na frustracije. Njegova reakcija tokom djela je bila više impulsivna, nego afektivna - rekla je Vukadinović-Stojanović i dodala da je optuženi osjetljiv i da je na kraju razgovora s njom zaplakao.

Pojasnila je i da je tokom intervjua zaključila da je Bilčar na Milovanovića prvo bacio dizalicu auta, a potom se vratio do gepeka i uzeo šrafciger.

- Nije prilazio da bi pomogao Milovanoviću, već je tražio dizalicu. Poslije sukoba je prijatelje razvezao kući i, kako je rekao, mirno legao da spava - kazala je Vukadinović-Stojanović.

Tokom cijelog saslušanja vještaka, majka ubijenog Slavica Milovanović  je plakala i uzdisala. Sergej Majkić, koji je u vrijeme ubistva, bio zajedno s ubijenim kazao je da je vidio kako je Bilčar šrafcigerom udario Milovanovića i on je odmah pao na asfalt licem ka zemlji.

- Prišao sam da mu pomognem i bio je u teškom stanju. U tom momentu Bilčar i Mihailović su trčali za Đenadijom i Borovčaninom. Kada su se vratili prošli su pored mene i rekli “sada ćemo i tebe ubiti”. Rekao sam im da je momak u nesvijesti ne daje znake života. Zatim su tražili dizalicu i otišli - kazao je Majkić.

Prema optužnici, krvavi obračun desio se 18. oktobra prošle godine u 2.40 i 3.20 časova u banjalučkoj ulici Nikole Pašića kod parka poznatog kao “Kupusište”. Sve mu je prethodila manja rasprava u pekari “Marčelo”.

DNK

Vještak za DNK analizu Zoran Obradović kazao je da je na dršci šrafcigera kojim je počinjen zločin pronađen trag Gorana Bilčara.

- Na šiljku sam našao dva biološka traga, a na njemu je dominantan DNK profil ubijenog Bojana Milovanovića - kazao je Obradović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana