Bilećanin sa potjernice dolijao poslije dvije godine

N. T.
Bilećanin sa potjernice dolijao poslije dvije godine

Banjaluka - Miljan Vujović (35) iz Bileće, za kojim je bila raspisana potjernica zbog otmice i ubistva vlasnika kafića “NN” u Bileći Petra Bajčetića, uhapšen je u petak u Srbiji nakon nepune dvije godine skrivanja.

Nezvanično saznajemo da je pao u Beogradu i kod njega su pronađene putne isprave Švajcarske i Hrvatske sa lažnim imenom. Saznajemo da će ga srpske vlasti teretiti za korišćenje falsifikovanih dokumenata i da će nakon toga biti pokrenut i proces njegovog izručenja u BiH.

Vujović je u bjekstvu bio od 19. septembra 2016. godine, nakon Bajčetićevog ubistva. Protiv njega i saučesnika republičko tužilaštvo podiglo je optužnicu kojom ga tereti da je organizovao zločinačko udruženje za likvidaciju Bajčetića. Prema nezvaničnim informacijama, motiv zločina je sukob Vujovića i Bajčetića zbog kupovine hotela u Gacku.

Navodno je nakon tog sukoba Vujović čuo da je Bajčetić naručio njegovu likvidaciju zbog sumnje da mu je on zapalio vozilo, pa je on isplanirao njegovu otmicu da bi ga zaplašio. U optužnici protiv Vujovića je navedeno da je plan bio da Bajčetić bude otet kada naiđe putem Bileća - Trebinje. Međutim, Vujović je saznao da Bajčetić neće otići na put i da će ostati u Bileći pa je izmijenio plan. Zajedno sa nepoznatim muškarcem otišao je u Bileću i žrtvu su sačekali ispred njegove zgrade u ulici Alekse Šantića.

Kada je Bajčetić izašao iz automobila, Vujović i njegov pomagač pokušali su da ga uguraju u drugo vozilo. Međutim, on se opirao i u tom naguravanju jedan od optuženih ispalio je najmanje dva hica iz pištolja i pogodio Bajčetića u glavu i on je je podlegao na putu za bolnicu u Podgorici. Vujović i saučesnik pobjegli su s mjesta zločina “golfom 5” koji su zapalili u blizini Bileće. Ranije su u ovom slučaju osuđeni Đorđe Radmilović i Srđan Denda na ukupno dvije godine i pet mjeseci zatvora zbog pokušaja otmice. Osuđen je i bivši policajac MUP-a RS Dragan Šarenac na šest mjeseci zatvora, jer je pomogao u uklanjanju tragova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana