Auto-mafijaš iz Istočnog Novog Sarajeva prijetio supružnicima bombom

Nebojša Tomašević
Auto-mafijaš iz Istočnog Novog Sarajeva prijetio supružnicima bombom

Istočno Novo Sarajevo - Miroslav Pajić (30) iz Istočnog Novog Sarajeva, odranije poznat po krađama vozila, bombaškom napadu i drugim krivičnim djelima, uhapšen je zbog sumnje da je bombom prijetio supružnicima Ž. V. i B. V. rekavši da će ih ubiti.

Sve se desilo u četvrtak u dvorištu porodične kuće pomenutog bračnog para u ulici Vojvode Radomira Putnika u Istočnom Novom Sarajevu. Pajić je ovo djelo počinio iako su protiv njega na snazi mjere zabrane napuštanja boravišta. Tu mjeru mu je lani izrekao Sud BiH nakon što je pušten iz pritvora u kome je bio zbog sumnje da je bio član organizovane grupe za krađu vozila. Saznajemo da prilikom najnovijeg hapšenja policija kod Pajića nije pronašla bombu. U Policijskoj upravi Istočno Sarajevo, navodeći inicijale, potvrdili su da su uhapsili Pajića.

- Lice M. P. sumnjičimo za ugrožavanje bezbjednosti zbog prijetnji Ž. V. i B. V. kojima je rekao da će baciti bombu. U toku je istraga i dokumentovanje predmeta nakon čega će protiv osumnjičenog biti podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu - rekli su u PU Istočno Sarajevo ne navodeći više detalja.

Motiv ovog sukoba iz policije nije saopšten, a mještani ulice Vojvode Radomira Putnika nisu bili voljni da pričaju o tom događaju. Neki od njih, s kojima smo kontaktirali putem telefona, rekli su da o tome nisu ništa čuli. Komentar Pajića nismo uspjeli da dobijemo zbog nemogućnosti da s njim kontaktiramo. Osumnjičeni Miroslav Pajić je policiji, ali i javnosti poznat po mnogobrojnim krivičnim djelima. Njemu nije strano bacanje bombi i takvo djelo već je činio, pa su prijetnje supružnicima shvaćene veoma ozbiljno. On je 2009. godine bio uhapšen zbog sumnje da je bacio ručnu bombu na mesnicu “Gricko 1” u Lukavici. Ova mesnica je tada bila u vlasništvu Vojislava G. koji je radio u mesnici “Pajić-prom”, čiji je vlasnik Miroslavov otac Slobodan Pajić.

Miroslav Pajić je zbog krađe vozila hapšen i pritvoren u maju prošle godine, a iz zatvora je pušten u novembru uz mjere zabrane. Iza rešetaka je završio zbog sumnje da je bio član dobro organizovane kriminalne grupe koja se bavila krađama i preprodajom skupocjenih vozila. Hapšen je u akciji kodnog naziva “Kamen” 2011. godine kada je policija zaplijenila oko 200 ukradenih automobila višemilionske vrijednosti.

Ranjavanje

Miroslav Pajić je ranjen 2015. godine kada je, bježeći ukradenim BMNj-om zajedno sa saradnikom, pokušao da pregazi policajce u Vogošći.

Njih je policija pokušala da zaustavi u Igmanskoj ulici u Sarajevu, a kada su u rukama suvozača primijetili pištolj, policajci su počeli da pucaju kako bi se odbranili. Vozač je ubrzao i naletio na policajce lakše ih povrijedivši, a u pucnjavi je ranjen Pajić. Nakon nekog vremena on se sam javio u bolnicu u Kasindolu sa prostrelnom ranom noge. Odmah je obaviještena policija i tada je stavljen pod njihov nadzor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana