Amerikanac pao sa bicikla u Glavatičevu kod Konjica i poginuo

N. T.
Amerikanac pao sa bicikla u Glavatičevu kod Konjica i poginuo

Konjic - Američki državljanin, čiji identitet nije saopšten, poginuo je juče u mjestu Glavatičevo kod Konjica kada je pao dok se vozio biciklom niz strminu.

Ova nesvakidašnja nesreća desila se u ranim jutarnjim časovima dok se, kako saznajemo, Amerikanac sa još nekoliko biciklista spuštao strmom stazom.

Inače, riječ je o stazi koja se koristi i za ekstremni biciklizam.

- Navodno ih je bilo četiri ili pet biciklista i spuštali su se tom stazom i on je pao na asfalt. Riječ je o lokalnom starom putu sa velikim takozvanim “osmica” krivinama. Tuda se, inače, ponekad voze trke i bicikl može da dostigne izuzetno veliku brzinu. Očigledno su težak teren i brzina koštali glave Amerikanca koji je nezgodno pao. Kolege su nam prenijele da je on ležao na asfaltu - rekli su u Agenciji za sportski turizam “Hitko rafting” u Konjicu.

Prema nekim informacijama, biciklista je navodno sletio s puta niz neku liticu, ali u “Hitko rafting” agenciji kažu da je malo vjerovatno da se tako desila nesreća.

- Duž puta gdje se sve desilo je gusta šuma i šikara, a i nema nekih većih litica, tako da je veća vjerovatnoća da je on pao spuštajući se niz strmi put - kazali su u “Hitko raftingu”.

U MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona kažu da im je ovaj slučaj prijavljen juče oko 10 časova.

- Prema prijavi, biciklista je pao na putu u mjestu Glavatičevo i stradao je na licu mjesta. Drugih učesnika u nesreći nije bilo. U toku je istraga s ciljem utvrđivanja uzroka i svih okolnosti ovog nesrećnog slučaja - kazao je portparol MUP-a HNK Ljudevit Marić.

Ovo je još jedna u nizu nesvakidašnjih nesreća u kojima su učesnici bili biciklisti. Starica V. G. (78) iz Rogatice stradala je u avgustu prošle godine kada je udario biciklista V. B. u Rogatici.                                       

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana