Akcija "Roleks": Uhapšeni osumnjičeni da su prošvercovali dvije tone droge

Nebojša Tomašević
Akcija "Roleks": Uhapšeni osumnjičeni da su prošvercovali dvije tone droge

BANjALUKA – Grupa koja je razbijena policijskom akcijom "Roleks" osumnjičena je da je od kraja 2019. do početka 2021. godine prošvercovala oko dvije tone droge, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Policija je do sada u okviru ove akcije uhapsila 10 osoba osumnjičenih za organizovani kriminal i međunarodnu trgovinu drogom.

Izvor blizak istrazi "Glasa Srpske" kazao je da je ova grupa drogu nabavljala iz Crne Gore.

- Osumnjičeni koji su  marihuanu nabavljenu u Crnoj Gori su dalje predavali licima  u Foči i Bileći koji su zatim narkotike preprodavali dalje. Drogu su distribuisali drugim osumnjičenim licima na području  Istočnog  Drvara, Banjaluke Laktaša, Pala i  Sarajeva. Zatim je ta  droga sa različitim vozilima koja su imala  ugrađen improvizovani prostor za sakrivanje prevožena ka zemljama zapadne Evrope – rekao je naš izvor.

Akciju "Roleks" sprovode pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske na osnovu razmjene informacija sa evropskom policijom EVROPOL.

- Cilj akcije je procesuiranja većeg broja lica koja su zajedničkim djelovanjem u periodu od kraja 2019. do početka 2021. godine, djelujući kao organizovana kriminalna grupa, neovlašćeno prometovali opojnom drogom na teritoriji BiH, Crne Gore i drugih zemalja regiona Zapadnog Balkana-saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Dodaju da su po naredbi nadležnih sudova u toku pretresa stambenih i poslovnih objekata, kao i prevoznih sredstava na 24 lokacije u Banjaluci, Foči, Bileći, Laktašima, Drvaru i Kantonu Sarajevo.

u pretresima je otkriveno oružje, a između ostalog i službena uniforma Uprave za indirektno oporezivanje BiH koja je otkrivena kod čovjeka koji zaposlenik UIO. Pronađeno je više registarskih oznaka stranih država i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

 

- U dosadašnjim aktivnosti na širem podruju BiH uhapšeno je deset osoba nad kojima se sprovodi kriminalistička obrada  -potvrđeno je u MUP-u RS.

Naglasili su da akciju  sprovodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet uz podršku policijskih službenika Jedinice žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice, te policijskih uprava Banjaluka, Trebinje i Foča, u saradnji sa Agencijom za istrage i zaštitu BiH (SIPA) i MUP-om Livanjskog Kantona.

Sve mjere i radnje se preduzimaju pod nadzorom  Tužilaštva BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana