Akcija "Plantaža": Zaplijenjeno 64 kg marihuane

N.T.
Akcija "Plantaža": Zaplijenjeno 64 kg marihuane

FOČA - Policija je u okviru akcije "Plantaža" pronašla 64 kg marihuane koja je bila skrivena u blizini Foče u šumi pored puta, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Kako je saopšteno iz fočanske policije, akcija je realizovana 8. septembra, a  još uvijek se traga za izvršiocima ovog krivičnog djela, koje će biti dokumentovano kao neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga. Navode da je akcija sprovedena  u okviru planskih aktivnosti  na suzbijanju zloupotrebe opojnih droga na području operativne nadležnosti Policijske uprave Foča,

"U okviru pronađena je i izuzeta veća količinu biljne zeljaste materije koja svojim izgledom i morfološkim karakteristikama asocira na marihuana. Tom prilikom pronađene su četiri pvc vreće u kojima se nalazi 59 pakovanja u kojima se nalazi biljna zeljasta materija koja svojim izgledom i morfološkim karakteristikama asocira na marihuana težine oko 64 kg. To je bilo zapakovano u streč foliji i spremno za dalji transport i prodaju", navodi se u saopštenju PU Foča.

O  slučaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, a kako se dalje navodi, on se usmeno saglasio da se preduzmu sve mjere i radnje, a na dokumentovanju krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

"Uviđaj na licu obavili su policijski službenici uz prisustvo  tužioca nadležnog tužilaštva. Predmeti koje su izuzeti sa lica mjesta deponovani su u službene prostorije Policijske uprave i biće predmet vještačenja", rečeno je iz ove Uprave, dodajući da policijski službenici Policijske uprave Foča i dalje preduzimaju planske aktivnosti i operativne mjere i radnje na rasvetljavanju i otkrivanju izvršioca ovog krivičnog djela, a sve pod nadzorom postupajućeg Tužilaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana