Akcija "Parma": Nakon ostalih uhapšenih, na slobodu pušten i Roso

J.S.
Akcija "Parma": Nakon ostalih uhapšenih, na slobodu pušten i Roso

BANjALUKA - Goran Roso (48), koji je juče uhapšen u akciji "Parma" i osumnjičen za razbojništvo, lažno predstavljanje, falsifikovanje isprave i druga krivična djela pušten je na slobodu.

Okružno tužilaštvo Banjaluka nije predložilo pritvor za njega, jer za to, kako je saopšteno, nisu ispunjeni zakonski razlozi.

 - Osumnjičeni je ispitan od strane postupajućeg tužioca. S obzirom na to da nisu ispunjeni zakonski razlozi za određivanje mjere pritvora, pušten je i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode - navedeno je u saopštenju.

U policijskoj akciji „Parma" razbijena je kriminalna grupa koja je, kako je objavila Srpskainfo, oštetila nasljednike bivše firme „Parma trend" za više stotina hiljada maraka. Ovaj portal objavio je da je pored Rose, koji je poznati lopov i prevarant, uhapšena njegova supruga Martina, bivši načelnik opštine Jezero Dušan Šajin i njegov kum Milorad Vođević.

Uhapšeni se dovode u vezu sa prevarom nasljednika Milutina Žujića, koji je bio vlasnik lanca benzinskih pumpi "Parma trend", a koji se u u međuvremenu ubio.

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su, navodeći inicijale, da su hapšenjem osumnjičenih rasvijetlili 13 krivičnih djela.

Uhapšeni se sumnjiče za falsifikovanje isprave, ovjere neistinitog sadržaja, prevare i druga krivična djela.

Cijeli slučaj policiji su prijavili kćerka i sin pokojnog Žujića, koji su zbog straha od Rose pobjegli iz BiH i borave u inostranstvu. Izvor blizak istrazi pojasnio je da su osumnjičeni, na osnovu falsifikovane dokumentacije, između sebe dva puta prodali stan pomenute porodice.

– Oni su falsifikovali potpis nasljednice i zatim prodali taj stan. Riječ je o stanu od 118 kvadrata, koji se nalazio u Bulevaru Desanke Maksimović u Banjaluci. Samo na osnovu ovog krivčnog djela procjenjuje se da su ostvarili protivpravnu imovinsku korist od oko 250.000 maraka – pojasnio je izvor uključen u istragu.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni Roso je bio predat u nadležnost Banjalučkog tužilaštva, a ostali su pušteni da se brane sa slobode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana