Zatraženo pritvaranje Basarića

Nebojša Tomašević
Zatraženo pritvaranje Basarića

Sarajevo - Protiv Senada Basarića (59), osumnjičenog za ubistvo pripadnice Granične policije s kojom je bio u vezi Irme Forić (53), sarajevsko Kantonalno tuižilaštvo predložilo je jednomjesečni pritvor.

Prijedlog je upućen Kantonalnom sudu u Sarajevu, a pritvaranje Basarića traži se zbog opasnosti od bjekstva i bojazni od uznemirenja javnosti.

Do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" sud nije odlučio o pritvoru. Basarića terete da je Forićevu usmrtio u protekli ponedjeljak u njenom stanu u sarajevskom naselju Dobrinja.

Zločin je otkriven u srijedu popodne kada je Irmina porodica došla do nje pošto se nije javljala. Pronašli su je mrtvu, a sumnja je odmah pala na Basarića koji se prethodno javljao na Irmin telefon i govorio da je tu negdje.

Za njim je raspisana potraga, a uhapšen je treći dan kada se vratio na mjesto zločina do Imrine zgrade.  U ovom slučaju vjerovatno se radi o ubistvu iz strasti jer je Forićeva, navodno odbila da se uda za osumnjičenog koji se  pripremao za svadbu i tražio kuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana