Zatražen pritvor za švercera droge osumnjičom u predmetu "Storidž"

N.T.
Zatražen pritvor za švercera droge osumnjičom u predmetu "Storidž"

SARAJEVO- Predragu Petkoviću (35) koji je osumnjičen u predmetu "Storidž" za organizovan šverc drogom i druga teška krivična djela, Tužilaštvo BiH predložilo je određivanje pritvora.

Petković se juče predao Tužilaštvu nakon  godine bjekstva.

- Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike.Pritvor se traži zbog opasnosti da će ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto- saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Dodaje se da je prijedlog pritvora upućen Sudu BiH gdje se očekuje da bide zakazano ročište.

Tužilaštvo BiH naglašava da je osumnjičeni Petković pod istragom, između ostalog, zbog sumnje da je kao jedan od organizatora kriminalne grupe sa područja Gradiške i drugih mjesta, komunicirajući putem aplikacije "Skaj" i "Anom", dogovarao i sudjelovao u teškim krivičnim djelima organizovanog kriminala.

- Na teret mu se stavlja  međunarodni promet i prodaja većih količina  droga, nezakonito prometovanje vatrenog oružja i municije, kao i ilegalan prevoz migranata preko  granice, te krađe vozila,  a sve u cilju sticanja velike protivpravne imovinske koristi u novcu, materijalnim dobrima ili drugim oblicima koristi, odnosno skupocjenim vozilima i velikom broju nekretnina - navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana