Zaplijenjen BMW bez dokumentacije

Nebojša Tomašević
Zaplijenjen BMW bez dokumentacije

Banjaluka - Skupocjeni BMW 5 F10 i više dijelova raznih vozila i motora oduzela je policija tokom pretresa auto-radionica u vlasništvu Petra Dukića iz Banjaluke zbog sumnje da su ukradeni, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Prema našim saznanjima, pretreseni su auto-servis “Master auto” u ulici Milana Radmana i istoimeni auto-otpad u Barlovcima, nedaleko od Banjaluke. Te radnje bile su pod lupom pripadnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u ponedjeljak uveče.

Iz MUP-a RS potvrđeno je da je BMW 5 F10 privremeno oduzet jer vlasnik za njega nije imao potrebnu dokumentaciju niti je auto bi­o registrovan.

- Pretresom auto-radionica vlasništvo P. D., osim jednog automobila, privremeno je oduzeto i nekoliko dijelova motora, dijelova raznih vozila, mobilni telefoni i druga dokumentacija. Lice P. D. sumnjičimo za tešku krađu i prikrivanje - saopšteno je iz policije.

Dodali su da su pretresi rađeni pod nadzorom banjalučkog Okružnog tužilaštva i Osnovnog suda u Banjaluci.

U policiji su istakli da su tokom pretresa kontrolisali još 38 vozila za koja je provjerama u bazi Interpola utvrđeno da ih ne potražuju, odnosno da nisu ukradena.

- Istraga se nastavlja, a biće urađene dodatne provjere za oduzeti auto i dijelove. Uradiće se i neophodna vještačenja radi utvrđivanja njihovog porijekla - rekli su u policiji ne navodeći detalje.

Saznajemo da je Dukić u policiji dao izjavu u vezi sa pronalaskom spornog vozila i dijelova, nakon čega je pušten da se brani sa slobode. Pokušali smo da s njim kontaktiramo i čujemo njegovu stranu priče, ali na njegov telefon se javio nepoznati muškarac i rekao da Dukić nije tu, a da je zaboravio telefon.

Tablice

Prema nezvaničnim informacijama, Petar Dukić i ranije je bio meta istrage policije. Policija je u akciji “Tablice 2016” kod njega pronašla BMW, više dijelova različitih vozila za koja se tada sumnjalo da su ukradeni, kao i 700 metaka. Sumnjičen je i za prikrivanje krađe i preprodaje vozila.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana