Za brutalno ubistvo supruge 12 godina robije

Nevena Reljić
Za brutalno ubistvo supruge 12 godina robije

SARAJEVO - Sulejman Ljubović (64) zvani Kise osuđen je juče na 12 godina zatvora zbog monstruoznog ubistva supruge Suade (60) u decembru prošle godine u njihovoj kući na Podhrastovima, a vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu izreklo mu je i mjeru obaveznog psihijatrijskog liječenja.

Prema navodima optužnice koju je podiglo Tužilaštvo Kantona Sarajevo, a koju je u cijelosti potvrdio Kantonalni sud, Sulejman je optužen da je 14. decembra prošle godine, od 10 do 10.55 časova, u kući nakon kraće svađe sa suprugom, uzeo čekić te joj nanio 39 povreda u glavu, a zatim udarcima nožem 13 ubodnih rana zbog kojih je nesrećna žena umrla na mjestu.

- Udarcima čekićem supruzi je nanio 39 razderno-nagnječnih rana u glavu od kojih je 12 dubokih rana, sa 12 impresivnih preloma lobanje u tjemenu i potiljačnom dijelu - navodi se u optužnici.

Zatim je nožem dužine 12,5 centimetara u izlivu bijesa zadao supruzi 13 ubodnih rana.

- Udarcima čekićem supruzi je nanio povrede u predjelu grudnog koša, sredine brade, lijevog dijela stomaka i lijeve natkoljenice. Četiri uboda su ušla u grudnu šupljinu i oštetila lijevo plućno krilo, srčanu ovojnicu i prečagu a jedna rana je probila trbušni zid i oštetila trbušnu maramicu - stoji u optužnici.

Dodaje se da je Ljubović bio svjestan da na takav način može usmrtiti suprugu, što je i htio, a policija je u kući pronašla nož i čekić kojima je zločin počinjen. On je 5. maja ove godine na ročištu u Sarajevu, uz nerazumljivo objašnjenje, priznao krivicu.

- Priznajem da sam to uradio, ja sam i ranije to priznao, ali ću se izjasniti zbog koga sam to uradio i zašto. Ja bih bio mrtav da nisam to uradio. Postoji glavni krivac. Natjeran sam - kazao je Ljubović.

Izvor blizak istrazi kazao je da je Suada prije ubistva bila operisala kuk te se kod kuće oporavljala. Vjerovatno nije mogla da ga “služi” kako je navikao, zbog čega se razbjesnio.

Pijanica

Komšije Ljubovića ranije su ispričale medijima da je nesrećna žena godinama trpjela fizička i psihička maltretiranja. Ljubović je bio sklon alkoholu, a komšije su ispričale da su imali brojne nesuglasice u braku. Suadu je nerijetko tukao, a svakodnevno je primoravao da mu donosi piće i da ga služi. On je u ratu imao kafanu na Čengić Vili, a često ga je i privodila vojna policija jer je maltretirao prodavce na obližnjoj pijaci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana