Vrhovni sud RS: Odluka o puštanju na slobodu policijskih inspektora ukinuta jer nije dobro obrazložena

N. T.
Vrhovni sud RS: Odluka o puštanju na slobodu policijskih inspektora ukinuta jer nije dobro obrazložena

BANjALUKA - Rješenje o ukidanju pritvora inspektorima banjalučke policije Nenadu Grujiću i Jeleni Florjan, osumnjičenima za primanje mita, Vrhovni sud Republike Srpske je stavio van snage jer odluka nije bila dobro obrazložena, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Osumnjičeni Grujić i Florijan pušteni su da se brane sa slobode krajem marta nakon što im je Okružni sud u Banjaluci umjesto pritvora odredio mjere zabrane sastajanja sa svjedocima kao i međusobni kontakti i sastajanja.

Grujićev advokat Željko Višić nam je kazao da je Vrhovni sud odlučio da predmet vrati Okružnom sudu u Banjaluci kako bi donijeli novu odluku.

- Prema onome što sam dobio problem je u obrazloženju odluke. Međutim, Vrhovni sud RS nije ni trebao da razmatra pritvor jer je žalba Tužilaštva na njega neblagovremena. To je trebalo rješiti ranije, a ne nakon mjesec od ročišta -  kazao je Višić i dodao da ne zna kada će se ponovo odlučivati o ovom pritvoru.

Grujića i Florjanovu terete da su uzeli 20.000 KM mita od direktora Srednjoškolskog doma u Banjaluci Branislava Vidića da bi “sredili obustavu istrage“ koja se protiv njega, kako su mu tvrdili, vodi zbog malverzacija.

Inspektori su radili u Odjeljenju za privredni kriminal Policijske uprave Banjaluka i vodilo su istragu protiv Vidića na osnovu anonimne prijave. Navodno su ga duže vremena maltretirali i prijetili mu istragom te mu tražili 30.000 KM kako bi ga zauzvrat amnestirali odgovornosti. Oni su uhapšeni u februaru u akciji “Sirano”. Označeni novac Grujiću je dao Vidić koji je sarađivao s policijom.

Protiv osumnjičenih je ranije već  pokrenuta i finasijska istraga da se utvrdi da li su imovinu koju posjeduju stekli na zakonit način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana