Višegrad: Presuda u korist direktora, profesora i pedagoga

Srna
Višegrad: Presuda u korist direktora, profesora i pedagoga

VIŠEGRAD - Osnovni Sud u Višegradu donio je danas oslobađajuću presudu u slučaju protiv direktora, pedagoga i osam profesora Srednjoškolskog centra Rudo, u vezi sa slučajem Slavka Mrševića, učenika sa blagim oblikom autizma.

Oslobađajuća presuda odnosi se na krivično djelo nesavjestan rad u službi iz člana 354, stav jedan Krivičnog zakona Republike Srpske.

Slavkov otac Nenad Mršević rekao je novinarima da su iznenađeni i duboko povrijeđeni presudom.

"Činjenica je da je prošle godine donijeta presuda da su škola i ministarstvo vršili diskriminaciju, a da je ove godine Sud donio odluku da te diskriminicije nije bilo. Nećemo stati, nastavićemo borbu i istrajaćemo da dokažemo da smo mi u pravu", poručio je Mršević.

Direktor Srednjoškolskog centra Rudo Tatomir Elez rekao je novinarima da sa zadovoljstvom može konstatovati da su profesori oslobođeni.

"Srećan sam i nastavljamo dalje", kratko je poručio Elez.

Slavko Mršević, koji ima Aspergerov sindrom, najblaži oblik autizma, izbačen je 1. septembra 2016. godine iz Srednje saobraćajne škole u Rudom jer je ova ustanova odbila da prilagodi nastavni plan i program, te metodologiju prenošenja gradiva njegovim funkcionalnim sposobnostima i statusu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana