Vatra u Šekovićima progutala firmu i kafić, spasena starica

Nebojša Tomašević
Foto: Srna

ŠEKOVIĆI - Cijeli sprat Autobuske stanice u Šekovićima, na kojem su bili firma "LM komerc" i kafić "Kobra", izgorio je u požaru, a vatrogasci i pripadnici Civilne zaštite uspjeli su da spase stariju nepokretnu ženu koja se nalazila u obližnjem objektu kojem je prijetila vatrena buktinja.

Požar je buknuo u nedjelju oko 23.40 časova u kompleksu Autobuske stanice, a vatrogasci, radnici Civilne zaštite i brojni mještani sa vatrom su se borili tri sata. Vlasnik firme "LM komerc" Mitar Lazić kaže da štetu procjenjuju na oko 200.000 KM, ali da se još sabira. Načelnik Šekovića Miladin Lazić, čija porodica je vlasnik Autobuske stanice, kazao je da je bilo strašno gledati kako vatra guta objekat.

- Toliki je požar bio da sam mislio da će pola Šekovića izgorjeti. Vjetar je duvao i nosio plamen na sve strane. Cijelu noć smo spasavali i iznosili bijelu tehniku i namještaj iz firme moga brata. Skoro sve je uništeno, ostalo je nešto u donjem spratu koji nije gorio, ali pitanje je šta je upotrebljivo - rekao je Lazić.

Iz Civilne zaštite u Šekovićima kažu da je najbitnije da niko nije stradao u požaru i da su uspjeli da iz susjednog objekta na sigurno izvedu stariju osobu.

- U potpunosti su izgorjele prostorije firme "LM komerc" i ugostiteljski objekat "Kobra". Uništen je i jedan salon namještaja - kazao je Miljan Lošić iz Civilne zaštite Šekovića.

Istakao je da su u gašenju požara učestvovali vatrogasci iz Vlasenice i brojni mještani.

- Gašenje je trajalo do 3.10 časova. Bilo je naporno boriti se sa ogromnim požarom koji je buktao na sve strane. Cijelo vrijeme nas je pratila vijavica i mećava, a bio je i veliki minus - rekao je Lošić.

Starješina vlaseničkih vatrogasaca Pero Tomić kazao je da su na teren izašla dva vozila i pet vatrogasaca.

Nezvanično, požar je najprije izbio u kafiću "Kobra", a  zatim se velikom brzinom proširio na susjedne objekte. Uzrok još nije utvrđen, a istražioci ispituju elektroinstalacije.

Policija

Iz Policijske uprave Zvornik saopšteno je da im je za požar dojavljeno u nedjelju oko 00.05 časova i da je odmah na teren izašla ekipa.

- Po prijavi su postupili službenici Policijske stanice Šekovići, pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Vlasenica i mještani koji su lokalizovali požar. Pričinjena je veća šteta, a povrijeđenih nije bilo. Uzrok požara biće poznat nakon istrage i vještačenja tragova - rekli su u PU Zvornik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana