Uhapšeni zbog napada na Srbe u Sarajevu predati Tužilaštvu

N.T.
Uhapšeni zbog napada na Srbe u Sarajevu predati Tužilaštvu

SARAJEVO – Lica uhapšena zbog napada na roditelje djece iz Srbije koja su učestvovala na međunarodnom fudbalskom turniru u Sarajevu predato je u dalju nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Sarajevska policija uhapsila je još šest osoba za napada na roditelje i djecu iz Beograda  ispred hotela na  Ilidži,tokom održavanja internacionalnog turnira za dječake u malom fudbalu.

Kako je saopšteno iz MUP-a Kantona Sarajevu uhapšeni su A. H. (21), B. O. (21), E. B. (20), B. H. (22), M. P. (22) i S. K. (21) svi iz Sarajeva koje terete za nasilničko ponašanje.

- Lica lišena slobode će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predata u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu u zakonskom roku – navodi se u saopštenju.

Ranije zbog ovog napada policija uhapsila E. B. (20), A.T. (27), H.D. (28) i E.H. (23) iz Sarajeva koji bi večeras trebalo da budu predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva.

Grupa roditelja mladih fudbalera Fudbalskog kluba “Zvezdara” iz Beograda koji učestvuju na međunarodnom turniru napadnuta je u juče. Tokom održavanja turnira grupa dječaka iz Splita je skandirala „Ubiji Srbina”.

Roditelji mladih fudbalera  FK „Zvezdara iz Beograda prvo su napadnuti u holu hotela.

- U jednom trenutku roditelji FK Zvezdara su imali zastavu. Nismo imali nikakvu nameru bilo koga da provociramo. Iznenada, jedna grupa je ušla i napala nas suzavcem i hteli su da nam otmu zastavu - ispričao je jedan od roditelja mladih fudbalera FK Zvezdara, prenijeli su mediji.

Kako je rekao, oni su krenuli za njima ali napolju ih je dočekala još veća grupa koja je bila maskirana, a imali su baklje i noževe. Nije iskljčeno da su huligani unapred smislili taktiku kako bi Srbe izmamili iz hotela. Tada su ih ponovo napali, a jednog roditelja su ranili nožem.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić ranije rekao da je djelo za koje su uhapšeni okvalifikovano kao nasilničko  ponašanje, dok je za skandiranje “Ubij Srbina!” rekao da će biti tretirano kao posebno djelo.-To je posebno djelo. To su dva različita događaja, a policijski službenici rade sve na rasvjetljavanju oba djela- rekao je Hadžiabdić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana