Uhapšen mladić koji je prijetio da će u Sarajevu izvršiti masakr poput onog u školi u SAD

Jasmina Salopek
Foto: Kliks

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH predložilo je Sudu BiH pritvor za Hamzu Čardakliju (20), osumnjičenog za terorizam, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Mladić, koji je rođen u Brčkom, a nastanjen u Sarajevu gdje studrira, je uhapšen preksinoć u Sarajevu zbog virtuelnih prijetnji da će napraviti masakr u Sarajevu po uzoru na onaj koji se nedavno desio u školi u SAD.

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto, saopšteno je iz Tužilaštva BiH koje je navelo inicijale osumnjičenog.

Osumnjičenog su uhapsili pripadnici Federalne uprave policije nakon informacija zaprimljenih od partnerskih institucija iz inostranstva, a identifikovali su ga i locirali specijalizovani istražioci za visokotehnološki kriminal, na području sarajevske opštine Novi Grad.

Tužilaštvo BiH je saopštilo da ga terete ga da je koristeći svoje znanje iz oblasti informacionih tehnologija, putem interneta, na inostranom internet serveru i portalu za razmjenu poruka, iznosio komentare o nedavnim pucnjavama i ubistvima učenika u SAD, kao i prijetnje oružanim napadom i preduzimanjem ovakvih terorističkih aktivnosti, na području Kantona Sarajevo.

Tužilaštvo BiH zajedno sa partnerskim institucijama u BiH i inostranstvu, nastavlja intenzivnu istragu o ovom slučaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana