Ubici zeta 15 godina robije

N. T.
Ubici zeta 15 godina robije

ZENICA - Fikret Rožajac iz Visokog osuđen je na 15 godina robije zbog ubistva zeta Armina Islamovića (27) kojeg je izbo nožem na njivi u selu Lisova.

 

Prema presudi Kantonalnog suda u Zenici zločin je počinjen 4. jula 2019.  oko 19 časova  na takozvanoj “hrastovoj livadi”, nedaleko od farme goveda čiji je vlasnik ubica.

Prema presudi Rožajac je sa suprugom, kćerkom i njenim nevjenčanim suprugom Islamovićem taj dan roštiljao i pio alkohol kojeg je imao 2,03 promila u krvi. Nakon nekog vremena, Islamović koji je, takođe, bio pijan, prišao je svom automobilu “seat ibica” i pesnicom razbio bočno staklo. Još se navodi da je Rožajac nakon toga prišao mladiću, uhvatio ga lijevom rukom za vrat, a desnom izvadio iza pojasa nož i bez ikakvog razloga, ubo  u grudni koš. Islamović se zatim samo stropoštao na tlo.

- Tada je dotrčala njegova kćerka Adisa, nevjenčana supruga Islamovića, a Rožajac je sve mirno posmatrao. Ona je plačući  zavrištala: “Konju jedan, ubo si ga.” Supruga Rožajca dotrčala je na mjesto događaja i upitala supruga: “Šta si ovo, bolan, uradio? “ - navodi se u presudi.

Dalje još stoji, da joj je Rožajac tada zaprijetio i tražio od supruge da policiji kaže da je Islamoviću povrede nanio bik s farme. Nesrećnog mladića su na  Adisino insistiranje stavili u auto i uputili se prema Domu zdravlja u Visokom, a na putu ga je preuzeo komšija F. R. a zatim i vozilo Hitne pomoći koje je preuzelo povrijeđenog. On je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje mu je konstatovana smrt, a optuženi Rožajac se sa suprugom i kćerkom vratio kući.

- Ponovo im je nekoliko puta zaprijetio da policijskim službenicima posvjedoče da je Islamoviću povredu nanio bik, pa je u kući skinuo patike koje su bile krvave, obuo papuče, sišao na česmu u dvorištu ispred kuće da opere krvave ruke i nož - navodi se u presudi. U tome su ga zatekli službenici  Policijske stanice Visoko, koji su ga uhapsili.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana