Tužilaštvo traži pritvaranje osumnjičenih za pripremu otmice advokata

N.T.
Tužilaštvo traži pritvaranje osumnjičenih za pripremu otmice advokata

BANjALUKA - Republičko javno tužilaštvo zatražiće određivanje jednomjesečnog pritvora za Dianu Jović - Cvetinović, Sanju Stupar i Igora Perića, osumnjičene da su pripremali otmicu bijeljinskog advokata Miloša Stevanovića, potvrđeno je "Glasu Srpske" u pomenutoj pravosudnoj instituciji.

Osumnjičeni  su uhapšeni u nedjelju naveče u Bijeljini, dok su sinoć sprovedeni u Tužilaštvo, a danas su ispitani. Večeras bi trebalo da budu predati u Okružni sud u Banjaluci uz prijedlog pritvora.

Sumnja se da je Jović - Cvetinović bila organizator otmice, a prema nezvaničnim informacijama  motiv je naplata navodnog duga od advokata,

Izvor blizak istrazi je rekao da se spekuliše se da je su osumnjičeni planirali da naplate dug tako što će u saobraćaju presresti i oteti Stevanovića, a zatim tražiti otkup kako bi ga pustili. Pretpostavlja se, da je to sve zbog poslovnog sukoba koji već godinama traje između Jović Cvetinovićeve i Stevanovića.

Prema nepotvrđenim informacijama Diana Jović - Cvetinović je s advokatom  već duže vrijeme u sporu zbog pola miliona maraka. Navodno je prije nekoliko godina preduzeće "Standard grupa", u vlasništvu Stevanovića, kupilo  22 prodajna objekta od preduzeća "Krušik", koje je poslovalo u sastavu firme "Shop&GO". Navodno je kupovina preduzeća  dogovorena za milion maraka i po potpisivanju ugovora Stevanović je odmah platio 500.000 KM, a ostatak je, dodaje se u pojedinim medijskim natpisima, odbio platiti, pa su uslijedili sudski sporovi.

Iz MUP-a Srpske ranije su potvrdili da su pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet u nedjelju oko 20 časova na području Bijeljine, a uz podršku pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice i PU Bijeljina, uhapsili tri lica.

Uz navođenje njihovih inicijala, iz MUP-a su dodali da se sumnjiče za pripremanje otmice.  Tokom akcije hapšenja pretreseni su objekti koje koriste osumnjičeni, a kako saznajemo kod Sanje Stupar pronađen je automatski pištolj, a kod Perića pištolj.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana