Tragovi optuženog Dukića nađeni na palicama kojima je pretučen novinar Kovačević

N. T.
Tragovi optuženog Dukića nađeni na palicama kojima je pretučen novinar Kovačević

BANjALUKA - DNK tragovi Nedeljka Dukića (29) iz Kneževa, optuženog za pokušaj ubistva novinara BN televizije i portala „Gerila.info“ Vladimira Kovačevića, nalaze se na palicama koje su pronađene nakon premlaćivanja Kovačevića i kojima je, prema optužnici, počinjeno ovo krivično djelo.

Da su DNK tragovi pronađeni na palicima danas je u banjalučkom Okružnom sudu, na sudđenju Dukiću, potvrdio vještak Zoran Obradović.

- Na donjem dijelu jedne palice nađena su četiri miješana traga od kojih je većinski DNK Dukića. Takođe, i na drugoj palici nađena su četiri miješana traga među kojima opet ima Dukićev DNK - pojasnio je Obradović.

Osim njega svjedočio je i vještak specijalista sudske medicine Milan Srdić koji je rekao da je Kovačević u napadu zadobio teške povrede - nagnječenje mozga i da je u glavu udaren najmanje četiri puta.

Svjedok Dragan Matić, vlasnik servisa za čišćenje „Tip Top“ potvrdio je da je na mjestu napada na novinara ispred zgrade uočio metalnu teleskopsku palicu.

Dukića optužnica tereti da je pokušao da ubije Kovačevića zajedno sa Markom Čolićem, koji je za to pravosnažno osuđen na pet godina zatvora.

Kovačević je napadnut pred svojom zgradom 26. avgusta 2018. godine u naselju Obilićevo u Banjaluci. Pretučen je metalnim teleskopskim palicama i zadobio je tešku povredu u vidu nagnječenja mozga, te više lakših po glavi, usni, uhu, ramenu, natkoljenici i potkoljenici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana