Suđenje bivšem ministru Nenadu Suziću iza zatvorenih vrata

N. T.
Suđenje bivšem ministru Nenadu Suziću iza zatvorenih vrata

BANjALUKA - Suđenje bivšem ministru prosvjete i kulture Nenadu Suziću (69), optuženom  za obljubu djeteta mlađeg od 15 godina, jutros je nastavljeno iza zatvorenih vrata saslušavanjem svjedoka, saznaje “Glas Srpske”.

Slučaj je zbog zaštite žrtve zatvoren za javnost pa će se optuženom sve vrijeme suditi iza zatvorenih vrata. Optužnicu protiv njega podiglo je Okružno tužilaštvo u Banjaluci krajem septembra, a potvrđena je 2. oktobra.

Suzić je uhapšen 5. juna zbog sumnje da je obljubio trinaestogodišnju djevojčicu sa kojom je ostao nasamo u kući. Cijeli slučaj prijavili su roditelji žrtve nedugo nakon nemilog događaja. Uznemirena djevojčica roditeljima je ispričala da ju je Suzić, kojeg dobro  poznaju, napastvovao.

Suzić je u to vrijeme bio zaposlen kao redovni profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, a  suspendovan je 7. juna nakon što mu je određen pritvor. Suzić je nedavno pušten  iz pritvora i određene su mu mjere zabrane kojima mu je zabranjeno da žrtvi priđe  bliže od 100 metara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana