SIPA pretresa Hitnu pomoć u Sarajevu, izuzimaju dokumentaciju u vezi sa stradanjem Dženana Memića

GS
Foto: Kliks

SARAJEVO – U Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo u toku su pretresi u okviru predmeta koji se odnosi na stradanje Sarajlije Dženana Memića.

Pretrese, na osnovu naloga Tužilaštva BiH, uz naredbu Suda BiH, vrše pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uz asistenciju policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo.

Pretresi se odnose na arhivsku dokumentaciju kao i druge potrebne dokumente za predmet u kojem postupa Tužilaštvo BiH.

- Nakon okončanja pretresa postupajući tužilac odrediće se prema daljim aktivnostima a istraga u predmetu intenzivno se nastavlja - saopšteno je iz Tužilaštva.

Tužilaštvo u ovom slučaju zanima dokumentacija i postupak ekipe hitne pomoći koja je stigla na mjesto gdje je Memić zadobio povrede, koje će se kasnije ispostaviti kobne.

Tužilac Tužočaštva BIH Ćazim Hasanspahić radi na istrazi koja obuhvata detaljnu analizu svih propusta koji su se desili od trenutka stradanja Memića. Fokus je na propuste u vršenju uviđaja i prvobitnoj istrazi.

SIPA je 1. februara uhapsila Zijada Mutapa, oca Alise Mutap, koja je u kobnoj noći u februaru 2016. bila sa Memićem. Uhapšen je i policijski službenik MUP-a Kantona Sarajevo Hasan Dupovac.

Uhapšeni smo zbog sumnje u organizovani kriminal i ometanje istrage stradanja mladića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana