Sedma žrtva požara u Brčkom: Preminuo petogodišnji dječak

GS
Foto: Kliks

BRČKO -U Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli protekle noći preminulo je dijete koje je bilo u teškom stanju nakon požara u Brčkom koji je već odnio šest života, javljaju mediji.

-Pacijent je preminuo iza ponoći na Klinici za dječije bolesti, u jedinici intenzivne njege, gdje je u vrlo teškom zdravstvenom stanju bio na mehaničkoj ventilaciji - izjavila je za portal Kliks portparol tuzlanskog UKC-a Ersija Aščerić-Mujedinović.

Juče je brčansko tužilaštvo potvrdilo da je trovanje ugljen-monoksidom zvanično je uzrok smrti članova višečlane porodice.

U porodičnoj kući u naselju Suljagića sokak u subotu ujutru došlo je do požara u kojem su, kako je „Glasu Srpske” potvrđeno, stradali muškarac M.B. (58), žene Z.B. (56), M.S. (32) i djevojčice R.S. (16) i  F.S. (14) te dječak. Š.S.(14).

-Rezultati obdukcije stradalih u Suljagića sokaku pokazuju da je riječ o trovanju ugljen-monoksidom. Naređeno je toksikološko vještačenje i vještačenje uzroka požara po vještaku protivpožarne struke. Rezultati do sada provedenih radnji pokazuju da požar nije podmetnut od trećih osoba - kazao je sekretar Tužilaštva Brčko distrikta Samir Beganović,.

Prvobitne informacije su govorile da su povrede zadobile četiri osobe, međutim taj broj se povećao na devet Riječ je o maloljetnicima od kojih je šest smješteno u bolnici u Brčkom, dok je dječak koji je noćas preminuo  u veoma teškom stanju prebačen u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

Šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge u Vladi distrikta Sead Šadić rekao je Srni da je juče na kućno liječenje pušteno osmoro lica koja su bila zadržana na na bolničkom liječenju 24 časa u brčanskoj bolnici.

On je naveo da im je Vlada obezbijedila privremeni smještaj u kojem bi trebalo da ostanu dok ne bude sanirana šteta od požara na njihovoj porodičnoj kući ili dok ne bude izgrađena nova.

Sedmoro stradalih u požaru biće sahranjeni u srijedu na groblju u naselju Ivici u 15.20 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana