Sa automatskom puškom otišao u drugu opštinu u vrijeme zabrane

N.T.
Sa automatskom puškom otišao u drugu opštinu u vrijeme zabrane

DOBOJ - Benjamin Škiljo iz opštine Doboj Jug u FBiH ispitan je u dobojskoj policiji nakon što je kod njega pronađena automatska puška i veća količina municije, a utvrđeno je i da je prekršio zabranu napuštanja mjesta prebivališta, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Policijska uprava Doboj, navodeći inicijale, saopštila je da je osumnjičenog kontrolisala u Dobuju tokom vikenda, odnosno 4. aprila.

- Pregledom vozila „BMW“ koji je vozio B.Š. policija je uočila oružje i municiju. Istog dana na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj pretresen je automobil i tom  prilikom čega je pronađena i oduzeta automatska puška sa odgovarajućim okvirom za municiju u kome se nalazilo 30 metaka i 106 metaka pištoljske municije - saopštila je policija.

Dodali su da će protiv osumnjičenog Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen izvještaj za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Istakli su da su vozilo kontrolisali postupajući po Zaključku Republičkog štaba za vanredne situacije u vezi zabrane kretanja građana u dane vikenda izvan mjesta njihovog prebivališta, odnosno boravišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana