Provale u vulkanizersku radnju u Modriči i fotokopirnicu u Tesliću

Srna
Foto: Ilustracija

DOBOJ - - U Modriči je provaljeno u vulkanizersku radnju odakle su ukradeni razni pneumatici i ostali predmeti, a u Tesliću u prostorije fotokopirnice smještene u jednoj javnoj ustanovi odakle je otuđen novac, saopšteno je danas iz Policijske uprave u Doboju.

Policijskoj stanici Modriča juče je prijavljeno da je u toku noći 25. na 26. oktobar provaljeno u vulkanizersku radnju, a Policijskoj stanici Teslić juče je prijavljeno da je u prethodna tri dana izvršena provala u fotokopirnicu.

U toku je rad na rasvjetljavanju ovih teških krađa.

Policija u Petrovu juče je uhapsila lice čiji su inicijali D.D. sa područja grada Doboja zbog počinjenog prekršaja ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija.

Policijskoj stanici Teslić juče je prijavljeno da je u mjestu Gornje Liplje na području ove opštine došlo do požara na teretnom vozilu marke “man” u vlasništvu privrednog društva iz Laktaša kojim je upravljalo lice čiji su inicijali D.M. sa područja opštine Laktaši.

Požar su lokalizovali pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Teslić.

Prema prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Teslić i Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj, te je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj. /kraj/dpBijeljina - PDPINICIJATIVA DA SE REBALANSOM BUDžETA POMOGNE PRIVREDIBIJELjINA, 27. OKTOBRA /SRNA/ - Odbornici PDP u Skupštini grada Bijeljina uputiće inicijativu da se rebalansom budžeta hitno pomogne privredi, najavljeno je iz Gradskog odbora PDP.
Sjednica Skupštine grada trebala bi biti održana u petak, 30. oktobra, a jedna od glavnih tačaka biće usvajanje nacrta rebalansa budžeta.

“Odbornici PDP uputiće inicijativu da se rebalansom budžeta obezbijede sredstva kako bi se pomoglo privrednicima pogođenim smanjenjem obima posla usled pogoršane epidemiološke situacije izazvane virusom korona”, navodi se u saopštenju stranke.

Šef Odborničkog kluba PDP-a Slaviša Marković kaže da treba naći načina da se pomogne privrednicima i navodi da je Skupština grada i ranije svojim odlukama, koliko je bilo moguće, pomagala privrednicima pogođenim epidemiološkim mjerama, oslobađajući ih plaćanja komunalnih taksi.

“Sada kada su se stekli uslovi da radimo rebalanas budžeta, određena sredstva treba preusmjeriti Odjeljenju za privredu koje bi pomoglo najugroženijim ugostiteljima, muzičarima, kao i zaposlenim u turizmu i prerađivačkoj industriji, gdje je očit pad obima posla”, ocjenjuje Marković. /kraj/ljb/foto

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana