Pritvor za Tuzlaka koji je tražio novac za lažne informacije o nestalima

J.S.
Pritvor za Tuzlaka koji je tražio novac za lažne informacije o nestalima

DOBOJ- Osnovni sud u Doboju odredio je jednomjesečni pritvor za Asima Aličkovića (56) iz Tuzle zbog sumnje da je porodicama boraca iz Republike Srpske nestalih na vozućkom ratištu lažno obećavalo da će otkriti mjesta gdje se nalaze njihovi posmrtni ostaci, saopštilo je dobojsko Okružno tužilaštvo navodeći inicijale osumnjičenog.

U saopštenju se navodi da je osumnjičeni od 1. jula do 5. novembra prošle godine telefonom zvao članove porodica boraca koji su nestali na lokalitetu Ozrena, te im se lažno predstavljao kao medicinski radnik koji ima informacije o mjestu na kojem se nalaze posmrtni ostaci.

Ovo lice je lažno obećavalo da će te informacije otkriti ako mu, zauzvrat, bude isplaćena odgovarajuća novčana naknada, a od porodice jednog nestalog borca je i uzelo određeni iznos novca.

Nezvanično, za informaciju je tražio 1.000 evra, a od jedne porodice je i uzeo novac.

Tužilac je predložio pritvor s obzirom na to da je osumnjičeni izbjegavao krivični postupak i da je uhapšen na osnovu raspisane potrage, te zbog bojazni da će boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo, budući da je višestruki povratnik u izvršenju raznih krivičnih djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana