Pre­su­da za tr­go­vi­nu dje­com: Oslo­bo­đe­ni zbog ne­do­stat­ka do­ka­za

N. T.
Pre­su­da za tr­go­vi­nu dje­com: Oslo­bo­đe­ni zbog ne­do­stat­ka do­ka­za

BA­NjA­LU­KA - Ali­ja Aljić (51) i Meh­med Bo­sak (47) iz Do­bo­ja ko­ji su bi­li op­tu­že­ni za tr­go­vi­nu dje­com te op­tu­že­ni za ob­lju­bu Ismet Bo­sak (19) oslo­bo­đe­ni su op­tu­žbi u ba­nja­luč­kom Okru­žnom su­du.

Pre­su­du je iz­re­klo vi­je­će ko­jem je pred­sje­da­vao su­di­ja Bla­go­je Dra­go­sa­vlje­vić, ko­ji ni­je obra­zla­gao pre­su­du. Op­tu­že­ni su oslo­bo­đe­ni usljed ne­do­stat­ka do­ka­za i po­sto­ja­nja okol­no­sti ko­je is­klju­ču­ju kri­vi­cu.

Pre­ma op­tu­žni­ci Re­pu­blič­kog tu­ži­la­štva Aljić je 28. de­cem­bra 2018. do­go­vo­rio, a za­tim 10. ja­nu­a­ra za 2.300 KM pro­dao ma­lo­ljet­nu kćer­ku A. A. (13) Meh­me­du da bi za­sno­va­la pri­nud­nu brač­nu za­jed­ni­cu s Meh­me­do­vim si­nom Isme­tom Bo­sa­kom, ko­ga je op­tu­žni­ca te­re­ti­la da je dje­voj­či­cu od­veo u Vi­so­ku gdje ju je ob­lju­bio. Pre­su­dom su op­tu­že­ni oslo­bo­đe­ni pla­ća­nja sud­skih i tro­ško­va advo­ka­ta ko­ji pa­da­ju na te­ret bu­dže­ta. Ma­lo­ljet­na dje­voj­či­ca A. A. je smje­šte­na u dom u Tu­zli. Ne­zva­nič­no, dje­voj­či­ca je to­kom is­pi­ti­va­nja u po­li­ci­ji i kod tu­ži­o­ca iz­ja­vi­la da že­li da ži­vi s op­tu­že­nim Isme­tom Bo­sa­kom i da ga vo­li.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana