Policijska uprava Doboj: Bivši poreski službenik ojadio Dom za smještaj djece i jedan kafić za 80.000 KM

N.T.
Policijska uprava Doboj: Bivši poreski službenik ojadio Dom za smještaj djece i jedan kafić za 80.000 KM

DOBOJ - Protiv C.P. policija iz Doboja podnijela je izvještaj Okružnom tužilaštvu u Doboju zbog sumnje da je prevario vlasnike Doma za smještaj djece i jednog kafića u Doboju za 80.715 KM.

Policijska uprava Doboj saopštia je da ga terete za krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, pevara i lžno predstavljanje.

- Za lice inicijala C.P.  postoji osnov sumnje da je kao stručni saradnik za usluge poreskim obaveznicama i redovnu naplatu od 01. januara 2010. godine do 01.novembra .2017. godine, iskoristilo svoj službeni položaj i prekoračilo granice svog ovlašćenja u namjeri da ostvari protivpravnu imovinsku korist. Doveo je u zabludu odgovorno lice jednog doma za smještaj djece i vlasnika jednog ugostiteljskog objekta u Doboju da će obaveze pomenutih poreskih obaveznika biti izmirene te sa istima u više navrata tim  povodom  sastajalo i preuzimalo novac-stoji u saopštenju.

Dodaje se da je osumnjičeni nakon penzionisanja tačinije 01. novembra. 2017. godine, lažno se predstavljajući ostvario  komunikaciju sa navedenim licima, nastavljajući oštećene držati u zabludi da će izmiriti njihove poreske obaveze.

- On se u nekoliko navrata sastajalo sa oštećenim i preuzimalo novac, na koji način je sebi pribavilo protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 24.186 KM, a oštećenima prouzrokovalo imovinsku štetu u iznosu od 80.715, 59 maraka-stoji u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana