Pola godine zatvora za pucnjavu u kafiću i ranjavanje dvije osobe

Nebojša Tomašević
Pola godine zatvora za pucnjavu u kafiću i ranjavanje dvije osobe

BANjALUKA- Nemanja Mihajlović (24) iz Banjaluke osuđen je u ponovljenom postupku u banjalučkom Okružnom sudu na pola godine zatvora jer je pucao iz pištolja među više od 100 gostiju u kafiću "Tri terase" i teško ranio Ognjena Vukovića i Stefana Pavlovića.

Osim zatvorske izrečena mu je i novčana kazna od 2.000 KM za posjedovanje i nošenje pištolja bez dozvole.

Osuđen je za tri krivična djela i to izazivanje opšte opasnosti, nanošenje teških povreda i nedozvoljeno držanje oružja.

Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice koji je optuženi zaključio sa banjalučkim Okružnim tužilaštvom.

Mihajlović je ranije bio osuđen na 16 mjeseci zatvora, ali je tu presudu ukinuo Vrhovni sud Republike Srpske i vratio slučaj na novo suđenje tokom kojeg je izmjenjena  optužnica.

Prema  presudi, pucnjava see dogodila  27. decembra 2015. godine pola časa iza ponoći u lokalu "Tri terase" u Banjaluci. Navodi se da se Mihajlović tad sukobio sa Ognjenom Vukovićem koji je bio u društvu koje je pravilo probleme.

Mihajlović je, kako se navodi, prišao tom društvu i opomenuo ih da ne prave probleme, a zatim je nakon kraće svađe došlo do sukoba sa Vukovićem kojeg je Mihajlović udario drškom pištolja po glavi.

Nakon toga je    prema njemu ispalio dva hica i pogodio  je Vukovića u natkoljenicu, a metak je prošao kroz nogu i ranio konobara Stefana Pavlovića.

Mihajlović je u lokalu "Tri terase" radio kao redar.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana