Specijalac Vladimir Vujasinović poginuo u kanjonu Cvrcke kod Kneževa: Sa stijene pao u smrt

Nebojša Tomašević
Specijalac Vladimir Vujasinović poginuo u kanjonu Cvrcke kod Kneževa: Sa stijene pao u smrt

BANjALUKA - Instruktor ronjenja, veliki humanitarac Vladimir Vujasinović Miko (46) iz Laktaša poginuo je nakon što se okliznuo i pao sa stijene visoke oko 15 metara u kanjonu rječice Cvrcka u Živinicama kod Kneževa, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Vujasinović, koji je bio i pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a Srpske, u nedjelju je istraživao kanjon Cvrcke. Vodio je ekipu da bi prošli i snimili kanjon sa zimskim motivima, prolazeći kroz njega i penjući se liticama.

Izvor blizak istrazi je pojasnio da je do nesreće došlo kada se, dok se penjao, okliznuo sa stijene i pao sa visine od oko 15 metara. Njegove kolege i ronioci uz pomoć pripadnika SAJ-a, učinili su sve da bi pokušali da mu spasu život, ali, nažalost, Vujasinović je podlegao. 

- Nakon što je pao bio je živ i pozvao je kolege u pomoć. Ta povreda u početku nije izgledala kobno, ali je ubrzo izgubio svijest. Kada su ga iznijeli nakon nekoliko časova iz kanjona, ljekari su mogli samo konstatovati smrt - kazao je izvor blizak istrazi.

Vujasinovićevi poznanici kažu da je on bio veliki humanitarac koji je učestvovao u akcijama spasavanja brojnih života u Srpskoj i šire. Bio je osnivač Ronilačkog kluba (RK) "Gnjurac" u Laktašima, u kojem je radio kao instruktor ronjenja, a bio je ronilac u RK "Buk", kao i član Gorske službe spasavanja (GSS) i često je nagrađivan za humanitarna djela. 

Inače, u slobodno vrijeme bavio se sportskom disciplinom "kanjoning", odnosno istraživanjem kanjona rijeka. 

Predsjednik RK "Buk" Borislav Trninić kazao je da je Vujasinović bio prava "ljudska gromada".

- Njegov odlazak je naš veliki gubitak. Bio je vrsan planinar, sportista, džudista... ma ne znam ni na kojem je polju sve bio uspješan. Prije svega bio je veliki čovjek i prijatelj - rekao je Trninić. 

Policijska uprava Banjaluka, navodeći inicijale, saopštila je da se nesreća desila u nedjelju.

- Prijavljeno je da se V. V. prilikom planinarenja, okliznuo i pao sa stijene te preminuo od povreda - saopšteno je iz policije.

Ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač kazao je da je Vujasinović bio svestran i izuzetan sportista, džudista i alpinista.

- Bio je pripadnik SAJ-a u vrijeme dok sam bio komandant. Učestvovao je u mnogim akcijama spasavanja. Kao hrabar policajac je pomagao ljudima u različitim situacijama - rekao je Lukač.

OPROŠTAJ

Brojni prijatelji opraštali su se juče na društvenim mrežama od prerano nastradalog Vladimira Vujasinovića.

- Posljednji pozdrav prijatelju, drugu, bratu i osnivaču našeg kluba Vladimiru Vujasinoviću. Hvala ti za sve što si napravio za nas, ostaćeš u najljepšem sjećanju. Vidimo se na boljem mjestu. Ovaj dan posvećujemo tebi i ronićemo opet, sigurno. Tvoji članovi - napisali su članovi RK "Gnjurac". Na "Fejsbuk" stranici RK "Panteri" iz Bijeljine napisali su: "Posljednji pozdrav velikom čovjeku i roniocu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana