Pali osumnjičeni za krađe novca iz bankomata: U pljačke išli skupocjenim ukradenim autima, odnijeli 160.000 KM

Nebojša Tomašević
Pali osumnjičeni za krađe novca iz bankomata: U pljačke išli skupocjenim ukradenim autima, odnijeli 160.000 KM

DOBOJ -Policija je uhapsila E.M. i O.M. iz Sarajeva te A.S. iz Gradačca, zbog osnova sumnje da su na području Modriče i Šamca obijali bankomate iz kojih su ukrali oko 160.000 KM.

Osumnjičeni su i da su ukrali i dva skupocijena automobila, koje su koristili kada su išli u pljčkaške pohode.

Policijska uprava Doboj saopštila je da ih terete za teške krađe na području Modriče i Šamca.

- Postoji osnov sumnje da su osumnjičene osobe tokom 2019. godine, na području opštine Šamac ukrale automobil BMW vrijednosti 18.000 KM, koji su u Šamcu koristili prilikom izvršenja krivičnog djela pokušaj krađe novca iz bankomata. Oni su najvjerovatnije upotrebom odgovarajućeg plina izazvalo detonaciju u unutrašnjosti bankomata s ciljem krađe novca, ali u svojoj namjeri nisu ispjeli - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je vozilo koje su koristili pronađeno zapaljeno na području opštine Usora, FBiH.

Takođe, osumnjičene policija tereti da su tokom 2019. godine, na području Modriče na isti način obili bankomat i ukrali oko 22.000 KM.

- Za navedena lica postoji osnov sumnje da su tokom aprila ove godine, na području Modriče ukrali automobil „audi Q7“ vrijednosti od oko 24.000 KM kojim su u toku noći 1. maja ove godine, na području Modriče izvršili krivično djelo teška krađa napadom na bankomat, odakle su ukrali oko 137.000 KM- rekli su u PU Doboj.

Akciju hapšenja osumnjičenih izveli su Policijski službenici Policijske uprave Doboj zajedno sa policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Federalnog MUP-a, 10. maja.

Osumnjičeni su  uz izvještaj o izvršenim krivičnim djelima predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj na dalje postupanje.

Nezvanično, svi opljačkani bankmati su u vlasništvu Unikredit banke.

U posljednjoj pljački, koja je izvršena 1. maja u 4.50 časova, kako saznajemo. opljačkan je bankomat u tržnom centru "Bingo" u Modriči.

Bankomat se nalazi u Ulici Šamački put, na ulazu u tržni centar, a novac je odnesen tako što je bankomat razvaljen eksplozijom. Tom prilikom oštećen je i ulazni dio tržnog centra. Tada je, nazvanično, upumpan plin u ležište bankomata, nakon čega je izazvana detonacija i bankomat je razvaljen ispao iz ležišta.

Bankomat Unikredit banke u Modriči bio je meta kriminalca i 16. oktobra 2019. godine, a tada se tada nalazio u Svetosavskoj ulici u centru Modriče. Nakon toga bankomat je instaliran na ulazu u tržni centar „Bingo“.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana