Osumnjičeni za ubistvo na Ilidži uhapšen u Prištini

Srna
Osumnjičeni za ubistvo na Ilidži uhapšen u Prištini

SARAJEVO - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo saopštilo je danas da je policija u Prištini uhapsila osumnjičenog za učešće u tuči u ilidžanskom naselju Otes u kojoj je ubijen Jasmin Berović (36).

Riječ je  o drugoosumnjičenom za ubistvo, a uhapšen je u blizini jedne devastirane kuće u naselju Emšir, na osnovu saznanja kantonalne policije.

U saradnji sa nadležnim institucijama, kako se navodi, preduzimaju se dalje mjere i radnje na izručenju navedenog lica koje je uhapšeno juče.

U saopštenju se navodi da je ovo rezultat direktne saradnje između policije Kantona Sarajevo i policije Srbije.

Prilikom realizacije ovih aktivnosti istražioci Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su više dana boravili na području Srbije ostvarujući direktnu i neposrednu saradnju sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije.

Nastavlja se dalji rad na ovom predmetu, kao i pronalasku trećeg lica koje se dovodi u vezu sa izvršenim krivičnim djelima, dodaje se u saopštenju.

U Beogradu je juče uhapšen prvi osumnjičeni za ubistvo na Otesu, a riječ je o državljaninu Maroka čiji su inicijali S.E.D. (31). Sumnja se da je sa još nekoliko lica učestvovao u ubistvu Jasmina Berovića 17. novembra.

U ovoj je tuči tepke povrede zadobio Tarik Džamalija, čije je zdravstveno stanje stabilno.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana